Vaniljkokt quinoa

Serverar: 2 portioner

Proteinrik gröt med bär och knaprig topping är en perfekt start på dagen eller som ett matigt mellanmål.

Ingredienser

  • 2 dl ljus quinoa
  • 5 dl mandelmjölk eller annan växtbaserad mjölk
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • 1 krm havssalt
  • Topping
  • ½ dl blåbär, färska eller tinade frysta
  • 2 msk hackade pekannötter
  • 2 urkärnade och skivade torkade dadlar
  • 2 tsk agavesirap
  • Instruktioner

    1. Ge quinoan ett snabbt uppkok och häll av det första kokvattnet för att bli av med bitterämnen.
    2. Tillsätt mandelmjölk, vaniljpulver och salt. Koka upp quinoan igen. Sänk värmen och låt puttra 10-12 minuter. Rör under tiden.
    3. Servera quinoan med blåbär, pekannötter och dadlar. Ringla över agavesirap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben