Viltgravad kalvfilé

Serverar: 20 portioner

Gravat kött bör frysas minst 2 dygn, gärna efter gravning, så är det lättare att skiva det tunt.

Ingredienser

  • 1 kg kalvfilé
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl salt
  • 2 tsk rosépeppar, mald
  • 2 tsk enbär, malda
  • 3 msk calvados eller konjak
  • Pepparblandning
  • 1 msk krossade pepparkorn
  • 1 msk krossad vitpeppar
  • 1 msk rosépeppar krossad
  • Instruktioner

    1. Putsa kalvfilén fri från senor. Blanda socker, salt, rosépeppar och enbär. Gnid in kryddblandningen försiktigt över kalvfilén.
    2. Lägg filén i en liten form, droppa över spriten. Vänd runt så att kryddorna fördelas jämt. Täck med folie eller lägg allt i en liten plastpåse och knyt till. Lägg i kyl 2 dygn, vänd då och då. Gör pepparblandningen.
    3. Ta upp filén hall av vätskan och rulla den i pepparblandningen. Lägg plastfolie runt och lägg in den i frysen minst 4 timmar. Ta fram filén och ta av plasten. Skär upp den fryst i tunna skivor, gärna på skärmaskin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben