Viltkryddad filé med konjakssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En rätt som går snabbt att tillaga men som känns riktigt festlig ändå.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, 500-600 g
  • Smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • ca 1 tsk viltkrydda
  • Sås
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk viltfond
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk konjak
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 1 msk norsk mesost eller messmör
  • 1 msk mörk majsenaredning
  • Kinesisk soya eller såskulör
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Frysta eller rårörda lingon
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde, fonder, konjak, gelé, mesost och majsena till såsen i en kastrull och låt koka några minuter.
    2. Färga såsen ganska mörk med soja och späd ev med lite vatten. Smaka av med salt och peppar eller mer fond.
    3. Skär köttet i 12 skivor och krydda väl med salt, peppar och viltkrydda. Stek skivorna på hög värme, några min på varje sida. Låt dem eftersteka under lock 2-3 min.
    4. Lägg upp på tallrikar och skeda såsen över. Garnera med lingon och persilja.
    5. Servera med kokt potatis eller enkel potatisgratäng.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben