Vinstuvat kycklingbröst

Serverar: 4 portioner

En god rätt som smakar gott med färsk pasta och en tomatsallad.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g färska champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • Smör till stekning
  • 1 1/4 dl torrt vitt vin
  • 4 cl torr vit vermouth
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 20 blad citronmeliss
  • Instruktioner

    Strimla kycklingfiléerna. Salta och peppra köttet lätt. Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka schalottenlöken. Smält smöret och fräs först kycklingköttet sedan löken och svampen. Häll på vin och vermouth och låt det reducera en aning. Tillsätt grädden och koka in till en simmig sås. Skölj och finhacka citronmelissen och tillsätt den. Låt alltsammans bli genomvarmt och smaka av med salt och peppar. Servera med färsk pasta och en tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben