Vitlöksgrillad torsk med färsk spenat och örtdressing

Serverar: 4 portioner

Grillad fisk.

Ingredienser

  • 4 x 175 g torskrygg (alt sej)
  • 4 bakpotatisar
  • Salsa
  • 1 röd paprika
  • 1 mango
  • 1 chili
  • 1/2 gurka
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe dill
  • koriander
  • 1 burk crème fraiche, alt majonnäs
  • 1 påse färsk spenat
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • Instruktioner

    Skiva bakpotatisen i cm-tjocka skivor. Pensla med olja och färska örter, baka i ugn på 175 grader tills det mjuknat. Salta och peppra. Mixa skalad vitlök med olja. Pensla på torsken och lägg på grill, stäng lock (alt stoppa i ugn på 150 grader). Salta och peppra. Skala paprika, mango och gurka. Kärna ur chilin och paprika. Skär ned allt i små fina tärningar. Chilin extra fint. Smaka av med salt. Finhacka örterna och blanda med crème fraichen. Krydda med salt och peppar. Plocka och skölj spenaten och fräs den så det mjuknar något i varm panna med smör. Fördela spenaten på tallrikarna, lägg upp salsan, örtcremen, potatisen och till sist fisken. Stick i fisken, t ex med tandpetare, tar det stopp är den rå, går den igenom är den färdig. Precis som potatis. Droppa ev örtolja över (färska örter utblandade i olja).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben