Vitlöksmarinerad abborrfilé

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Vi fiskar mycket och det här är en liten favorit.

Ingredienser

  • 8 abborrfiléer
  • Marinad
  • 1 dl vatten
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • Sås
  • 1 dl av marinaden
  • 1dl vispgrädde
  • Salt
  • Finsmulad basilika
  • Vitpeppar
  • Smör
  • Instruktioner

    Rensa fisken. Hacka vitlöksklyftorna och pressa citronen. Blanda citron, vatten och vitlök. Lägg filéerna i en plastpåse och slå över marinaden, låt dra 2 timmar på sval plats. Bryn smör i stekpannan och stek filéerna ett par minuter på båda sidorna, krydda och slå över marinaden och grädden, låt sjuda några minuter, strö över basilikan. Servera med potatis och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben