Wontonknyten med krabba

Serverar: 15 portioner

Krispiga små knyten som passar utmärkt till fördrinken eller som förrätt.

Ingredienser

  • 240 g krabbkött
  • 100 g skalade räkor
  • 1 chili
  • 4 tsk hoisinsås
  • 1 msk basilika
  • 2 msk koriander
  • 1 lime
  • Santa Maria fisksås
  • 15 wontonpapper
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg krabbköttet i en skål. Skär räkorna grovt och lägg ner. Hacka chilin fint och blanda i tillsammans med hoisinsås. Hacka basilika och koriander fint. Rör ner i krabbröran. Dela limen och pressa i saften. Smaka av med fisksås.
    3. Lägg ungefär 1 msk fyllning mitt på ett wontonpapper. Dra ihop hörnorna så att det blir en liten påse. Knyt samman med ett steksnöre. Ställ de små påsarna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in dem mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de blir gyllenbruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben