Simonssons sommarmacka är en kombo som inte är så jättemärklig, men attans så god..
Smörgås med keso, kaviar. gräslök och tomat på! Heaven is a place on earth :)
Sen knäckebröd med keso och aprikosmarmelad,, MUMS!
Någon mer än jag som äter banan,h mandariner och jordnötter i tacos?
Stina_gott19 november 2010
Jansson med rödbetor till tycker visst en del är konstigt. Inte alls, jättegott!! :)
MisaMisa19 november 2010
Rostad pågenlimpa med smör och skinka doppad i te med mjölk och socker är en frukost jag inte klarar mig utan.
francoxx19 november 2010
det här kan låta lite vidrigt...!!!!!..::::
- knackebröd med smör , socker och pastej. :p..........PROVA!!!!!!!!!!{sick}
Yvon19 november 2010
Blodplättar med hallonsylt. Uppvuxen med d, o tycker inte alls d konstit. Men alla som hör den varianten höjjer på ögonbrynen..
Saltade russin e def INGEN hit!{dazed}
SussC19 november 2010
Min snart fyra-årige son ska på sina smörgåsar ha marmelad med leverpastej över.
Själv har jag nog inga udda kombinationer.. Enligt mitt eget tycke så klart! :)
ringrid19 november 2010
Min arbetskamrats bästa: Kalles randiga på knäckebröd till blodpuddingen
shishisama19 november 2010
Min polska pojkvän har lärt mig en faktiskt VÄLDIGT god version av jordgubbar som hans mamma alltid gjort:
Man gör jordgubbar precis som man brukar, men häller även i gräddfil och kokta makaroner, och sen MASSOR av socker.
..faktiskt väldigt gott!!!!
Lunchdax19 november 2010
Skrivet av helenmartensson den 15 nov 2010
Jordgubbssylt på fiskpinnarna!!
Den var.. speciell! :O För mig är jordgubbssylten "helig" och användes bara till efterrätter :P
Jag gillar smör på pannkakan som gärna får vara kylskåpskall... sen äter hela min familj alltid mjukt bröd med först smör, sen hemlagad plommonmarmelad och sen några skivor ost. :D
Chamon19 november 2010
Sonens kompis blandar lingonsylt och ketchup till maten.... :/
Mistys20 november 2010
Min svärfar hade alltid lingonsylt i ärtsoppan istället för senap och min mamma hade alltid strösocker i surströmmingsklämman tillsammans med allt det klassiska tillbehören {sick}
DoctorWho21 november 2010
Kall nyponsoppa med smulade pepparkakor i. Ihoprullade pannkakor med massor av strösocker. Rör ihop ca 2msk strösocker 0,2 tsk kakao med pyttelite mjölk eller vatten så att man kan breda ut det på en skiva rostat bröd. Det blir lika gott vilket bröd man än väljer. Småländska kroppkakor med mjölksås, kommer från pappas sida av familjen. Har smakat med skirat smör {disapointed}, tyckte det smakade pyton. En annan sak jag tycker om att äta är djupfrysta gröna ärtor direkt ur påsen/kartongen med lite salt på. Även majskorn är gott på samma sätt.
miabok21 november 2010
Knäckebröd med potatismos på!
safir7421 november 2010
I skolan åt jag ofta knäckebröd med rivna morötter på.
Pannbiffar, kokt spaghetti, brunsås och massor av ketchup på.
Köttbullar, spaghetti kryddat med kardemumma och brunsås..min mormor som tipsade om kardemumman på spaghetti. Faktiskt gott ihop.
ellabella0722 november 2010
Jag har ett par favoriter som resten av familjen rynkar på näsan åt:
½ skalad avokado med en stor bit stark ädelost i hålet efter kärnan. In med det i micron på full effekt tills osten smält! Supergott!!{drool}
Jag tar en bit ädelost, häller några droppar god whisky över och låter det krypa in i osten. Sedan lägger jag osten mellan två hembakade pepparkakshjärtan. Obs! Det är whiskyn som gör susen!
Men det som de av någon anledning tycker är värst är när jag blandar keso med ett hårdkokt, hackat ägg, finhackad rödlök och en rejäl klick Kalles kaviar, smakar av med salt o peppar och äter rätt av med en sked som lunch!
Lenkan22 november 2010
Panerad schnitzel med ris och bearnaisesås
Formfranska med smör och senap på
Popcorn med vitlökspulver
Skogaholmslimpa med extrasaltat smör och jordgubbssylt
När jag var liten åt jag även blodpudding med jordgubbssylt och doppade ostbågar i chokladsås {smirk}
mssalmonella22 november 2010
Skivad leverpastej och majonäs på vasa frukost bröd!
Lena22 november 2010
Makaroner och pölsa med stekt ägg och rödbetor är kanon gott
DoctorWho22 februari 2011
Puffar
Läste i Vår kokbok att bruna bönor skulle serveras med bla köttbullar. Tycker att det är en konstig kombination. Jag äter det med stekt fläsk, mamma med stekt falukorv.
mirre722 februari 2011
Min yngste son äter jordgubbsylt till blodpudding! På mitt jobb har vi fredagsfika och turas om att bjuda, en arbetskamrat bjöd en gång på Finncrisp med lemoncurd och Brieost, låter mysko men var faktiskt riktigt gott.
Simonssons sommarmacka är en kombo som inte är så jättemärklig, men attans så god..
Smörgås med keso, kaviar. gräslök och tomat på! Heaven is a place on earth :)
Sen knäckebröd med keso och aprikosmarmelad,, MUMS!
Någon mer än jag som äter banan,h mandariner och jordnötter i tacos?
Jansson med rödbetor till tycker visst en del är konstigt. Inte alls, jättegott!! :)
Rostad pågenlimpa med smör och skinka doppad i te med mjölk och socker är en frukost jag inte klarar mig utan.
det här kan låta lite vidrigt...!!!!!..::::
- knackebröd med smör , socker och pastej. :p..........PROVA!!!!!!!!!!{sick}
Blodplättar med hallonsylt. Uppvuxen med d, o tycker inte alls d konstit. Men alla som hör den varianten höjjer på ögonbrynen..
Saltade russin e def INGEN hit!{dazed}
Min snart fyra-årige son ska på sina smörgåsar ha marmelad med leverpastej över.
Själv har jag nog inga udda kombinationer.. Enligt mitt eget tycke så klart! :)
Min arbetskamrats bästa: Kalles randiga på knäckebröd till blodpuddingen
Min polska pojkvän har lärt mig en faktiskt VÄLDIGT god version av jordgubbar som hans mamma alltid gjort:
Man gör jordgubbar precis som man brukar, men häller även i gräddfil och kokta makaroner, och sen MASSOR av socker.
..faktiskt väldigt gott!!!!
Jordgubbssylt på fiskpinnarna!!
Den var.. speciell! :O För mig är jordgubbssylten "helig" och användes bara till efterrätter :P
Jag gillar smör på pannkakan som gärna får vara kylskåpskall... sen äter hela min familj alltid mjukt bröd med först smör, sen hemlagad plommonmarmelad och sen några skivor ost. :D
Sonens kompis blandar lingonsylt och ketchup till maten.... :/
Min svärfar hade alltid lingonsylt i ärtsoppan istället för senap och min mamma hade alltid strösocker i surströmmingsklämman tillsammans med allt det klassiska tillbehören {sick}
Kall nyponsoppa med smulade pepparkakor i. Ihoprullade pannkakor med massor av strösocker. Rör ihop ca 2msk strösocker 0,2 tsk kakao med pyttelite mjölk eller vatten så att man kan breda ut det på en skiva rostat bröd. Det blir lika gott vilket bröd man än väljer. Småländska kroppkakor med mjölksås, kommer från pappas sida av familjen. Har smakat med skirat smör {disapointed}, tyckte det smakade pyton. En annan sak jag tycker om att äta är djupfrysta gröna ärtor direkt ur påsen/kartongen med lite salt på. Även majskorn är gott på samma sätt.
Knäckebröd med potatismos på!
I skolan åt jag ofta knäckebröd med rivna morötter på.
Pannbiffar, kokt spaghetti, brunsås och massor av ketchup på.
Köttbullar, spaghetti kryddat med kardemumma och brunsås..min mormor som tipsade om kardemumman på spaghetti. Faktiskt gott ihop.
Jag har ett par favoriter som resten av familjen rynkar på näsan åt:
½ skalad avokado med en stor bit stark ädelost i hålet efter kärnan. In med det i micron på full effekt tills osten smält! Supergott!!{drool}
Jag tar en bit ädelost, häller några droppar god whisky över och låter det krypa in i osten. Sedan lägger jag osten mellan två hembakade pepparkakshjärtan. Obs! Det är whiskyn som gör susen!
Men det som de av någon anledning tycker är värst är när jag blandar keso med ett hårdkokt, hackat ägg, finhackad rödlök och en rejäl klick Kalles kaviar, smakar av med salt o peppar och äter rätt av med en sked som lunch!
Panerad schnitzel med ris och bearnaisesås
Formfranska med smör och senap på
Popcorn med vitlökspulver
Skogaholmslimpa med extrasaltat smör och jordgubbssylt
När jag var liten åt jag även blodpudding med jordgubbssylt och doppade ostbågar i chokladsås {smirk}
Skivad leverpastej och majonäs på vasa frukost bröd!
Makaroner och pölsa med stekt ägg och rödbetor är kanon gott
Puffar
Läste i Vår kokbok att bruna bönor skulle serveras med bla köttbullar. Tycker att det är en konstig kombination. Jag äter det med stekt fläsk, mamma med stekt falukorv.
Min yngste son äter jordgubbsylt till blodpudding! På mitt jobb har vi fredagsfika och turas om att bjuda, en arbetskamrat bjöd en gång på Finncrisp med lemoncurd och Brieost, låter mysko men var faktiskt riktigt gott.