Vi ska äta påskmat hos svärmor imorgon fredag sen blir det smörgåstårta och grillat resten av helgen... alltså bara sånt vi gillar :-)
Tillberga22 april 2011
Långfredagen
blir det fisk till lunch
och rester till kvällen, eller nått som bara är att värma
Påskafton
Ruths salta rulle, kokta ägg, mera fisk
Påskdagen
Vild lax men med kyckling....
Lenael22 april 2011
Blir nog ägg, köttbullar, skinka, prinskorv, påskmust och något mer på påskafton.
Resten av helgen hoppas jag på vackert väder och mycket grillat.
Vi ska premiärgrilla i dag. Vad vet jag inte än.
sju22 april 2011
Idag blir det lammstek med potatisgratäng, imorgon blir det en liten påskbuffé (någon sillröra, laxrullar, ägghalvor, rester från lammet...) och på söndag tror jag att vi ska äta oxfilé.
sussisus22 april 2011
Laxpudding är ett måste, annars är det lite mer festligare mat (dock inte lamm) som gäller.
sussisus22 april 2011
Skrivet av sju den 30 mar 2011
Jag brukar göra en buffé, hur stor den blir beror på hur många vi är som firar. I år kanske det bara blir jag och sambon och då blir det inte lika omfattande och traditionsstyrt. Har inte bestämt mig riktigt än för vad det blir men de här sakerna brukar uppskattas och är heta kandidater tillsammans med fyllda ägghalvor, något gott kallskuret och lite olika sallader:
Det undre receptet kan jag verkligen rekommendera ;)
jollo1022 april 2011
Vi har alltid 3-4 olika sorters sill, Iår har vi, Currysill, västerbottenost sill, Dijon och kapris sill
MUMmA
Majainorr22 april 2011
Helgen är lång och vi kommer bergsäkert grilla någon av dagarna. Och gärna någon slags sillsallad med hårdbröd till.
Vi brukar alltid äta denna lax tillsammans med dillstuvad potatis någon gång under helgen. Mumma! 23-minuterslax
Glad Påsk alla!
svart_kokt22 april 2011
.
svart_kokt22 april 2011
Skrivet av Isia88 den 21 apr 2011
ägg
Låter spännande, kokt eller stekt? ;)
DoctorWho22 april 2011
Smörgåstårta för en gångs skull, en släkting fyller år nu i helgen.
JennyV23 april 2011
Åhh, jag är verkligen sugen på påskmat men det fina vädret gör att jag får dåligt samvete av att stå inne och laga mat, så det blir grillat! Det är gott det med!
MatAnders23 april 2011
Åt denna i år och den kan verkligen rekomenderas.
http://www.matklubben.se/recept/laxrullar_med_sting_66530.html
Cassiopeya23 april 2011
Igår åt vi en fantastisk påskbuffé med massa godsaker :p
Nu blir det gubbens hemmagjorda potatisbullar och fläsk med mors lingonsylt till lunch :)
Lite senare ikväll blir det återigen en påskbuffé med liteolika läckerheter :DD
GLAD PÅSK!
idea_23 april 2011
Skrivet av voffa3 den 20 apr 2011
Snälla vad är memma för något? Vad smakar det? Hur äter man det?
Jo jag har sett memma i affären och faktiskt tittat förvånat på det - det ser faktiskt mysko ut tycker jag. Har tänkt någon gång att det kan passa på Hallowen {ghost}
Hmm, hur beskriver man Memma, det är en finnsk påskdessert. Den smakar lite som geleig rågmjölsgröt. Den serveras med socker och mjölk (i alla fall av lilla farmor 86år). Smakar nyttigt, men inte särskillt efterrätt i min mun. Finnarna kan bättre, min favo om jag närmar mig finland runt påsk är Fazers Minnion ägg, en rysk tradition med urblåsta ägg fyllda med god nougat, igenkorkade med sockerkristyr. Åh eller ett glas sima, med andra ord mjöd.
Gnurf23 april 2011
Åh...Sima...det var längesedan. Har jag bara druckit ett fåtal gånger i mitt liv...{party}
ägg
Vi ska äta påskmat hos svärmor imorgon fredag sen blir det smörgåstårta och grillat resten av helgen... alltså bara sånt vi gillar :-)
Långfredagen
blir det fisk till lunch
och rester till kvällen, eller nått som bara är att värma
Påskafton
Ruths salta rulle, kokta ägg, mera fisk
Påskdagen
Vild lax men med kyckling....
Blir nog ägg, köttbullar, skinka, prinskorv, påskmust och något mer på påskafton.
Resten av helgen hoppas jag på vackert väder och mycket grillat.
Vi ska premiärgrilla i dag. Vad vet jag inte än.
Idag blir det lammstek med potatisgratäng, imorgon blir det en liten påskbuffé (någon sillröra, laxrullar, ägghalvor, rester från lammet...) och på söndag tror jag att vi ska äta oxfilé.
Laxpudding är ett måste, annars är det lite mer festligare mat (dock inte lamm) som gäller.
Jag brukar göra en buffé, hur stor den blir beror på hur många vi är som firar. I år kanske det bara blir jag och sambon och då blir det inte lika omfattande och traditionsstyrt. Har inte bestämt mig riktigt än för vad det blir men de här sakerna brukar uppskattas och är heta kandidater tillsammans med fyllda ägghalvor, något gott kallskuret och lite olika sallader:
Gravlaxmatjes
Laxrullar med sting
Det undre receptet kan jag verkligen rekommendera ;)
Vi har alltid 3-4 olika sorters sill, Iår har vi, Currysill, västerbottenost sill, Dijon och kapris sill
MUMmA
Helgen är lång och vi kommer bergsäkert grilla någon av dagarna. Och gärna någon slags sillsallad med hårdbröd till.
Vi brukar alltid äta denna lax tillsammans med dillstuvad potatis någon gång under helgen. Mumma!
23-minuterslax
Glad Påsk alla!
.
ägg
Låter spännande, kokt eller stekt? ;)
Smörgåstårta för en gångs skull, en släkting fyller år nu i helgen.
Åhh, jag är verkligen sugen på påskmat men det fina vädret gör att jag får dåligt samvete av att stå inne och laga mat, så det blir grillat! Det är gott det med!
Åt denna i år och den kan verkligen rekomenderas.
http://www.matklubben.se/recept/laxrullar_med_sting_66530.html
Igår åt vi en fantastisk påskbuffé med massa godsaker :p
Nu blir det gubbens hemmagjorda potatisbullar och fläsk med mors lingonsylt till lunch :)
Lite senare ikväll blir det återigen en påskbuffé med liteolika läckerheter :DD
GLAD PÅSK!
Snälla vad är memma för något? Vad smakar det? Hur äter man det?
Jo jag har sett memma i affären och faktiskt tittat förvånat på det - det ser faktiskt mysko ut tycker jag. Har tänkt någon gång att det kan passa på Hallowen {ghost}
Hmm, hur beskriver man Memma, det är en finnsk påskdessert. Den smakar lite som geleig rågmjölsgröt. Den serveras med socker och mjölk (i alla fall av lilla farmor 86år). Smakar nyttigt, men inte särskillt efterrätt i min mun. Finnarna kan bättre, min favo om jag närmar mig finland runt påsk är Fazers Minnion ägg, en rysk tradition med urblåsta ägg fyllda med god nougat, igenkorkade med sockerkristyr. Åh eller ett glas sima, med andra ord mjöd.
Åh...Sima...det var längesedan. Har jag bara druckit ett fåtal gånger i mitt liv...{party}