Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla göra-själv-recept så man slipper tillsatser & e-nummer

  • AngieH 5 september 2013

    Hej!
    Vet inte om det här är rätt ställe att starta den här tråden på, men here we go.

    Jag har blivit mer och mer intresserad av att hitta mat utan tillsatser, e-ämnen, färgämnen, konserveringsmedel, gifter och annat. Köper mycket ekologiskt och läser innehållsförteckningar hela tiden, men jag tycker det ibland känns hopplöst att hitta bra produkter.

    Därför gör jag vissa saker själv, typ äppelmos, inlagda rödbetor, saft och sylt och sånt.
    Tänkte att vi kunde ha en tråd där vi delar med oss av väl beprovade egna varianter av sådant man annars köper färdigt.

    Här finns världens eklaste äppelmosrecept:
    http://angiehults.blogspot.se/2013/09/recept-appelmos.html

    Och om nån har ett bra ketchuprecept så fram med det!!

  • elleave 7 september 2013

    Fick det här receptet av en vän idag:
    Ketchup, Grundrecept: 1 kg skurna tomater, 2 dl socker, 2 dl vinäger, 1 tsk salt. Koka ihop i minst en timma. Mixa så den blir slät. Krydda med vad du känner för.

    Det här provade jag ikväll, blev jättegott:
    Egen tacokrydda

  • AngieH 7 september 2013

    Åh så bra!
    Ska testa ketchupen i helgen!

    angiehults.blogspot.com

  • Madame-Edith 9 september 2013

    Att göra äppelsaft själv är busenkelt!

    http://madame-edith.blogspot.se/2013/09/recept-appelsaft-ca-2-liter-i-fredags.html

  • Elaine--85 14 november 2013

    Ketchupen ska jag absolut prova!

    Något som innehåller massor av osunda tillsatser är köpt majonäs. Jag har en grymt recept på en egen majjo som är snabb och aldrig skär sig. Det enda man behöver är en bra stavmixer och ingredienser som håller samma temperatur.

    1 ägg
    2 dl rapsolja (ej kallpressad)
    1 msk syra (t.ex. citronjuice eller vinäger)
    2 tsk dijonsenap
    salt och peppar

    Häll allt i en djup skål, sätt stavmixern i botten och kör.

    Om man sedan pressar i en vitlöksklyfta och eventuellt blandar ut med lite crème fraiche har man en grym aioli! Majjon står sig ungefär en vecka i kylen.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.