Hej,
med tanke på att vitkålen kostade 2 kr/kg på Netto, så önskar jag recept på middag.
Själv brukar jag göra pizzasallad, men annars använder jag inte vitkål...
Hoppas även att barnen ska tycka om middagen...
Disen31 augusti 2009
Kanske kålpudding, kålsoppa, kåldolmar, stuvad vitkål, coleslawe :p
Ulrika9131 augusti 2009
Mina goda vårullar med vitkål (du kan naturligtvis öka mängden om du vill) som kanske barnen gillar, jag älskade i alla fall vårrullar som liten :) Älskade vårrullar
Erajscha31 augusti 2009
Vitkål funkar väldigt bra att strimla ner i woken också.
marielotta31 augusti 2009
Dottern älskar vårrullar...ska se om jag hinner få till det till middag imorgon...Har köpt filodeg och tänkte ha det i ugnen istället för fritera...
The_mama97mia31 augusti 2009
...undrar om man kan frysa strimlad vitkål?
marielotta31 augusti 2009
Tror man måste förvälla den, men är inte säker...men någon annan matguru har säkert koll...(Y)
anluk31 augusti 2009
Här kommer ett par recept från mig:
Vet inte om man kan frysa färsk vitkål men jag vet att mamma brukar steka upp och ha till kålpudding, brunkål odyl
The_mama97mia31 augusti 2009
Förresten håller med Disen ovan, just Coleslaw är ju så himla gott på färsk vitkål, gott att ha i mackor, som tillbehör till grillat, som sallad till vad som helst.... jag brukar göra min med lite morot o ananas i med.
Erajscha31 augusti 2009
Man kan ju göra brunkålen redan nu och frysa in. Eller göra rödkål och förpacka väl på glasburkar och förvara i kylen.
The_mama97mia31 augusti 2009
I och för sig så håller sig ju vitkål rätt länge ändå, tänkte mest att just den färska vitkålen är bra att göra diverse sallader på.
Annars är väl vitkål rätt billigt året runt, så jag kommer nog inte steka o frysa in, men tänkte om man liksom inte gör av med det, ska nog testa att frysa in strimlor att ta fram o slänga i wok o sånt.
The_mama97mia31 augusti 2009
Jo förresten, jag tycker att rå vitkål är väldigt gott som snacks.... hacka bitar av vitkål, ta med i en plastpåse o ta istället för frukt... eller till tv:n...
AnneNi31 augusti 2009
Kinarulle brukade min mamma göra när jag bodde hemma. Väligt gott tycker jag! Det är som en stor vårrulle, fast med mer vanlig deg och fylld med köttfärs och vitkål. Har inget recept, men det finns säkert om man söker på det.
Kom gärna med fler recept! För min del brukar det nämilgen också mest bli pizzasallad av vitkålen... Någon kanske har något bra recept på det med förresten?
Tack!
MissLo31 augusti 2009
Här ett enkelt snabbt recept presenterat i Radio Västernorrland. Jag har själv lagat det här men hade inte fullt så mycket vitkål. Tyckte det var riktigt gott.
Vitkål med nötfärs
Ingredienser:
500 g nötfärs
1 tsk olja
2 hackade lökar
1 kg vitkål
2 ½ koppar kokt vatten
1 buljongtärning
2 lagerblad
kummin
peppar
salt
Gör så här:
Strimla vitkålen. Stek löken i oljan. Tillsätt nötfärsen och rör om då och då tills den är genomstekt. Tillsätt kokt vatten och buljongen.
Tillsätt vitkålen och salt och peppar efter smak. Sätt på lock och låt det ligga och småkoka i ca 30 min eller tills vitkålet mjuknat. Om det behövs, tillsätt mer vatten. Serveras med kokt potatis.
marielotta31 augusti 2009
Pizzasallad
1 liter kokande vatten
1/2 vitkålssallad
1 1/2 dl solrosolja eller annan matolja
c:a 3 msk vitvinsvinäger... i mitt recept står 5 msk...
12 dl vatten
1 msk strösocker
2 msk oregano
2 tsk salt
1krm svartpeppar
ev. paprikasallad på burk 1 dl.
Strimla vitkålen och lägg den i ett durkslag.
Koka upp vattnet och häll över vitkålen. Låt rinna av. Lägg i ten tättlslutande skål
Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen , häll över salladen och blanda väl
Låt svalna i rumstemperatur och för vara i kylskåp.
Hållbarhet 5-7 dagar
marielotta31 augusti 2009
Tack för alla förslag :)
Tycker detta är en toppensida där vi hjälper varandra...
The_mama97mia31 augusti 2009
Vårrullar, jag brukar göra vanliga pannkakor o fylla med köttfärsröra, där ingår strimlad vitkål... serveras som vårrullar sen, med soja till.
Ulrika9131 augusti 2009
Jag använde fryst vitkål till mina vårrullar. Bara la in ett tredjedels huvud i frysen, utan att förvälla. Sedan tog jag fram, lät tina, kramade ur extra vätska och sen strimlade. Den tinade vitkålen går inte att göra pizzasallad på, den blir nog inte gott, men det var perfekt att ha i vårrullar :)
Hej,
med tanke på att vitkålen kostade 2 kr/kg på Netto, så önskar jag recept på middag.
Själv brukar jag göra pizzasallad, men annars använder jag inte vitkål...
Hoppas även att barnen ska tycka om middagen...
Kanske kålpudding, kålsoppa, kåldolmar, stuvad vitkål, coleslawe :p
Mina goda vårullar med vitkål (du kan naturligtvis öka mängden om du vill) som kanske barnen gillar, jag älskade i alla fall vårrullar som liten :)
Älskade vårrullar
Vitkål funkar väldigt bra att strimla ner i woken också.
Dottern älskar vårrullar...ska se om jag hinner få till det till middag imorgon...Har köpt filodeg och tänkte ha det i ugnen istället för fritera...
...undrar om man kan frysa strimlad vitkål?
Tror man måste förvälla den, men är inte säker...men någon annan matguru har säkert koll...(Y)
Här kommer ett par recept från mig:
Vet inte om man kan frysa färsk vitkål men jag vet att mamma brukar steka upp och ha till kålpudding, brunkål odyl
Förresten håller med Disen ovan, just Coleslaw är ju så himla gott på färsk vitkål, gott att ha i mackor, som tillbehör till grillat, som sallad till vad som helst.... jag brukar göra min med lite morot o ananas i med.
Man kan ju göra brunkålen redan nu och frysa in. Eller göra rödkål och förpacka väl på glasburkar och förvara i kylen.
I och för sig så håller sig ju vitkål rätt länge ändå, tänkte mest att just den färska vitkålen är bra att göra diverse sallader på.
Annars är väl vitkål rätt billigt året runt, så jag kommer nog inte steka o frysa in, men tänkte om man liksom inte gör av med det, ska nog testa att frysa in strimlor att ta fram o slänga i wok o sånt.
Jo förresten, jag tycker att rå vitkål är väldigt gott som snacks.... hacka bitar av vitkål, ta med i en plastpåse o ta istället för frukt... eller till tv:n...
Kinarulle brukade min mamma göra när jag bodde hemma. Väligt gott tycker jag! Det är som en stor vårrulle, fast med mer vanlig deg och fylld med köttfärs och vitkål. Har inget recept, men det finns säkert om man söker på det.
Kom gärna med fler recept! För min del brukar det nämilgen också mest bli pizzasallad av vitkålen... Någon kanske har något bra recept på det med förresten?
Tack!
Här ett enkelt snabbt recept presenterat i Radio Västernorrland. Jag har själv lagat det här men hade inte fullt så mycket vitkål. Tyckte det var riktigt gott.
Vitkål med nötfärs
Ingredienser:
500 g nötfärs
1 tsk olja
2 hackade lökar
1 kg vitkål
2 ½ koppar kokt vatten
1 buljongtärning
2 lagerblad
kummin
peppar
salt
Gör så här:
Strimla vitkålen. Stek löken i oljan. Tillsätt nötfärsen och rör om då och då tills den är genomstekt. Tillsätt kokt vatten och buljongen.
Tillsätt vitkålen och salt och peppar efter smak. Sätt på lock och låt det ligga och småkoka i ca 30 min eller tills vitkålet mjuknat. Om det behövs, tillsätt mer vatten. Serveras med kokt potatis.
Pizzasallad
1 liter kokande vatten
1/2 vitkålssallad
1 1/2 dl solrosolja eller annan matolja
c:a 3 msk vitvinsvinäger... i mitt recept står 5 msk...
12 dl vatten
1 msk strösocker
2 msk oregano
2 tsk salt
1krm svartpeppar
ev. paprikasallad på burk 1 dl.
Strimla vitkålen och lägg den i ett durkslag.
Koka upp vattnet och häll över vitkålen. Låt rinna av. Lägg i ten tättlslutande skål
Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen , häll över salladen och blanda väl
Låt svalna i rumstemperatur och för vara i kylskåp.
Hållbarhet 5-7 dagar
Tack för alla förslag :)
Tycker detta är en toppensida där vi hjälper varandra...
Vårrullar, jag brukar göra vanliga pannkakor o fylla med köttfärsröra, där ingår strimlad vitkål... serveras som vårrullar sen, med soja till.
Jag använde fryst vitkål till mina vårrullar. Bara la in ett tredjedels huvud i frysen, utan att förvälla. Sedan tog jag fram, lät tina, kramade ur extra vätska och sen strimlade. Den tinade vitkålen går inte att göra pizzasallad på, den blir nog inte gott, men det var perfekt att ha i vårrullar :)
här är några förslag.. :D
Kaxholmens coleslaw
Blåhammarens vitkålssallad
Nikkaluoktasoppa med smak av sambal och turkisk youghurt
http://www.svenskkottinformation.se/receptsamling/recept_detail.php?avdelning=&id=2605