Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sist provat recept

  • zonale 6 januari 2009

    Den här goda och lättlagade lådan kommer jag att göra igen.:)
    Gästlåda

  • lisbethv 6 januari 2009

    Köttfärslimpa med klyftpotatis

  • Gunn57 6 januari 2009

    Fläskfilé i chutneysås

    Het fläskfilè med chili och timjan

  • festmaten 6 januari 2009

    Detta är en god och lättlagad rätt. Känns riktigt nyttig också!
    Asiatisk kycklingwok med cashewnötter

  • farmoringer 7 januari 2009

    Läcker laxsoppa

    det här har vi ätit idag..

  • Christina-Linnea 9 januari 2009

    Hej,

    här kommer språkpolisen. Hoppas verkligen att det inte var det sista receptet utan det senaste ni använde från Matklubben.

  • pia61 9 januari 2009

    En FANTASTISKT god tårta som jag gjort flera gånger (Y):D

    Varm smörgåstårta

  • pia61 9 januari 2009

    NEEEJ, det blev ju helt fel nummer.... får kolla det igen... Fast denna tårtan kanske också är god? Har aldrig sett den innan!

  • pia61 9 januari 2009

    Hoppas att det blir rätt nu!

    Fantastiskt god och lättgjord chokladtårta

  • pia61 9 januari 2009

    Japp! Det var denna tårtan jag menade, skitgo´ (Y)

  • farmoringer 9 januari 2009

    Eftersom språkpolisen varit framme så får jag väl skriva mitt senast testade recept är

    Varm smörgåstårta med kyckling

  • engstedt 10 januari 2009

    Jag gjorde den här korven, mycket lyckat. Dock var det ganska länge sedan.

    http://www.matklubben.se/matklubben/engstedt/kokbok/?id=888766&recipeid=32564

  • Gul13 12 januari 2009

    Denna hade vi i lördags. Vääääldigt god.

    Tomattäckt köttfärspaj
    För: 6 personer
    Tillagningstid: 1 timme och 20 minuter minuter

    Matig och god köttfärspaj.

    Ingredienser
    Pajdeg:
    4½ dl vetemjöl
    200 g margarin
    3 msk vatten

    Fyllning:
    500 g köttfärs
    2 gula lökar
    200 g champinjoner
    1 msk margarin
    1 msk vetemjöl
    4 msk tomatpuré
    2 dl vatten
    ½ köttbuljongtärning
    1 krm salt
    1 krm svartpeppar
    1 tsk oregano
    3-4 tomater
    1-2 dl riven ost
    1 vitlöksklyfta

    Lägg till i inköpslistan
    Beskrivning
    Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den sedan vila i kylen i 30 minuter. Fräs under tiden köttfärs, lök och svamp. Tillsätt mjöl, tomatpuré, vatten, buljongtärning, salt, peppar. Låt koka i 10 minuter. Smaksätt med pressad vitlök.
    Tryck ut 3/4 av degen i en pajform så att botten och kanterna blir täckta. Häll i köttfärsfyllningen. Lägg resten av pajdegen i en snodd runt kanten. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter i 225 grader. Ta ut formen och lägg på skivade tomater och strö över osten. Grädda ytterligare 10 minuter.

    Gott med en grönsallad till.

    Smaklig måltid!

  • Gul13 12 januari 2009

    Och denna hade vi oxå. Jag är böjd att hålla med om att den världens godaste.

    Farmors kycklingpaj
    För: 4 personer

    Världens godaste kycklingpaj


    Ingredienser
    1 grillad kyckling
    1 msk smör
    200 g färska champinjoner
    200 g hackad lök
    1 grön paprika
    1 röd paprika
    2 msk mjöl
    3 dl kaffegrädde
    ½ dl vatten
    Salt
    Peppar
    Paprikapulver

    Deg:
    1½ dl vetemjöl
    75 g smör
    1½ msk vatten

    Pensling:
    1 ägg

    Lägg till i inköpslistan
    Beskrivning
    Skär/dela kycklingen i mindre bitar. Skiva champinjoner, hacka löken och strimla paprikan.

    Bryn svamp, lök och paprika. Strö över mjöl.
    Späd med grädde och vatten.Blanda ner kycklingköttet och smaksätt med kryddorna.

    Låt stuvningenkoka ca 20 min.
    Späd ev med mera vatten.

    Häll stuvningen i en smord form. Lägg på paj locket och tryck fast det mot kanterna, stick några hål i degen.Pensla med ägg.

    Grädda i 225 grader tills locket fått fin färg ca 10 min.

  • Gul13 12 januari 2009

    Och denna som inte var fullt lika god tyvärr.

    Räkpaj
    För: 4 personer
    Tillagningstid: 1 timme minuter

    Jag vill dela med mig av ett recept på räkpaj. Den är lyxigt god.


    Ingredienser
    Pajdeg:
    3 dl vetemjöl
    150 g margarin
    3 msk vatten
    1 krm salt

    Pajen:
    200 g skalade räkor
    125 g färskost, vitlök/örter
    2 dl riven ost, gärna lagrad
    2 ägg
    1 vitlöksklyfta
    2 dl matlagningsgrädde
    2 msk hackad dill
    Salt
    Peppar

    Lägg till i inköpslistan
    Beskrivning
    Börja med pajdegen:
    Blanda i vetemjöl, vatten, kallt margarin och saltet i en bunke.När allt är sammansatt till en massa.

    Knåda då ihop den till en klumpoch låt stå i kylen i 30 minuter.

    Förbered pajen.
    Rör samman den rivna osten,färskosten,äggen och dill.
    Salta och peppra och pressa ner vitlöksklyftan.
    Tillsätt grädden.

    Ta ut pajdegen och tryck ut den i en pajform.
    Förgrädda pajformen i ugnen tills den fått en gyllenbrun färg.

    När du tagit ut pajformen från ugnen,ska du strö över räkorna i formen.

    Häll över blandningen på räkorna och
    grädda pajen i 175 grader i 25 minuter.

    Låt pajen stå några minuter innan den ska ätas.(Då den blir lite fastare)
    Servera gärna en god sallad till pajen.

    Smaklig måltid!

  • Gul13 12 januari 2009

    Denna hade vi oxå i lördags. God men lite förutsägbar. Barnen gillade den.

    Ost och skinkpaj med purjolök
    För: 4 personer

    En klassiskt ost & skinkpaj med purjolök


    Källa: Lilljeppe
    Uppladdad av: Lilljeppe

    Ingredienser
    3 dl vetemjöl
    125 gram smör
    1 msk grädde
    1 msk vatten
    1 äggula

    Fyllning :
    ½ purjolök
    200 gram rökt skinka
    150 gram riven ost
    4 ägg
    2½ dl gräddmjölk
    Salt
    Grovmalen svartpeppar
    1 tomat

    Lägg till i inköpslistan
    Beskrivning
    Blanda alla ingredienserna till pajskalet i matberedaren eller för hand.
    Låt degen vila en timme i kylskåp.
    Kavla sedan ut den till en rund platta, (om du använder en rund pajform).
    Klä formen med degen, nagga den med gaffel och grädda ca 10 min 225 grader.
    Gör under tiden fyllningen. Strimla skinkan och hacka purjolöken fint.
    Vispa ihop ägg + gräddmjölk och rör ner den rivna osten, salt & peppra!
    Ta ut pajen ur ugnen och fyll den med skinka och purjolök, häll över äggsmeten & lägg på tomatskivor.
    Några varv med pepparkvarnen och ställ in i ugnen igen!
    Grädda ca 30 min.
    Låt gärna pajen få stå & “vila” lite före servering så den “stabbar” till sig och inte är så lös.

  • Gul13 12 januari 2009

    Sist men inte minst hade vi denna supergoda gratäng i söndags.

    Flytta detta recept Lyxig fiskgratäng
    För: 4 personer

    Lyxig fiskgratäng med mycket smak av räkor,


    Källa: Egen bild
    Uppladdad av: gosmosa

    Ingredienser
    Potatismos:
    10-12 potatisar
    1½-2 dl standardmjölk
    1 ägg
    1 msk smör eller margarin
    Salt
    Peppar

    Fiskgratäng:
    600 g spättafilé
    1 tsk salt

    Fyllning:
    100-150 g skalade räkor
    Ca 2 msk räkost
    Rivet skal av ½ citron
    2 msk finklippt dill

    Gratängsås:
    2½ dl matlagningsgrädde
    125 g räkost
    ½ dl finklippt dill
    En skvätt hummerfond

    Garnering:
    Potatismos (se ovan)
    Räkor
    Citron
    Dill

    Potatismos: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen.
    Värm mjölken och häll den i moset. Tillsätt ägg och smör och smaka av med salt och peppar.
    Fyllning: Hacka räkorna grovt. Blanda dem med de övriga ingredienserna till fyllningen.
    Bred ut fisken och salta. Fördela fyllningen på filéerna och rulla ihop. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Spritsa ut det nu svalnade potatismoset runt gratängformens kanter.
    Gratängsås: Vispa ihop grädde, räkost och dill och smaka av med lite hummerfond. Häll såsen över fisken. Gratinera på nedersta falsen i 20 - 30 minuter i 225 grader.
    Garnera med skalade räkor, dill och citron.

  • Gul13 12 januari 2009

    Var hittar ni receptets nummer? Nu har jag letat ihjäl mig tror jag. :'(

  • Disen 12 januari 2009

    Längst upp i det grå fältet. http://www.matklubben.se...osv. Där kommer ett nummer fram på det receptet som du klickar på. Hoppas du förstår.:D

  • Gul13 12 januari 2009

    Disen tack för hjälpen. Jag ska prova med detta. Det provade vi tidigare i veckan.

    Apelsinspätta

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.