Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sist provat recept

  • 30 november 2008

     

  • Bodil56 30 november 2008

    Gjorde dessa i går.
    (Y)Pepparkakstryffel 2
    (Y)Tryffel med Baja Päronlikör
    (Y)Arraksbollar

  • smarrig 30 november 2008

    Underbart god!(Y)
    Ost och skinkpaj med purjolök

  • Annras 30 november 2008

    Jag lagade detta igår. Jättegott!

    Grekisk gyros med Metaxasås

  • Lilljeppe 30 november 2008

    Jag gjorde dessa igår. De godaste bullarna jag ätit! Tack Lena för receptet
    Lena´s saffransbullar

  • Boundin 30 november 2008

    Saffransbröd i långpanna

    Det är ju första advent idag -dessa är perfekta att bjuda på vid adventsfikat!

  • farmoringer 30 november 2008

    Det här gjorde och smakade jag idag. Blev jättebra och gott...

    .Köttfärslimpa med klyftpotatis

  • ida85 30 november 2008

    det var nog dumlekladdkaka, en banankladdkaka & små beskvier med smak av pepparkaka ! Min mormor fyllde år, så vi var en hel del .. så jag bakade för fullt i helgen ! :p Och gott blev det & alla var nöjda när dem fick smaka av allt jag hade bakat .

  • farmoringer 2 december 2008

    Idag har jag gjort

    Torskgryta

    Lika gott som vanligt..

  • farmoringer 6 december 2008

    I går gjorde jag

    Räkpaj med fetaost

    Det blev gott......

  • lisbethv 6 december 2008

    Rulltårta med dajm
    var riktigt god
    Ja är väl ovanligt dum men ja fattar inte hur jag får in ett recept.HJÄLP tar jag tacksamt emot
    :D

  • grill 6 december 2008

  • lisbethv 6 december 2008

    Skrivet av grill den 6 dec 2008


    TACK(Y):D

  • Gul13 9 december 2008

    Och eftersom jag inte vet hur man lägger in recepten så där fint som ni andra gör så får det bli så här. Det var väldigt god gratäng.

    Gräddig kycklinggratäng med bacon och jordnötter
    För: 6-8 personer
    Tillagningstid: 50 minuter minuter

    En riktigt smarrig och god bjudgryta, med ingredienser de flesta gillar. Går dessutom snabbt att tillaga. Kan göras dagen innan!

    Ingredienser
    6 kycklingfiléer
    2 pkt bacon
    1 burk champinjoner
    1 burk crème fraiche med paprika och chilli
    5 dl vispgrädde
    1 dl Sweet chili sås
    1 röd paprika
    1 grön paprika
    1 purjolök
    2 skivor ananas, i bitar
    3-4 msk kycklingfond
    1 krm chilli grillkrydda
    Salt
    Svartpeppar
    ½-1 dl jordnötter
    2 dl riven gratängost

    Beskrivning
    Skär kycklingfilén i strimlor och baconen i bitar.
    Bryn kycklingen och baconet, salta och peppra.
    Bryn champinjonerna.
    Skiva purjolöken.
    Strimla paprikorna i bitar och bryn paprika och purjolöken en stund med champinjonerna utan att det tar färg.

    Blanda ihop:
    Créme fraiche, grädde, ost, chilisås, paprika, pressad vitlök och kycklingfond och krydda med salt, peppar och chilikryddan.

    Lägg kyckling, champinjoner, ananasbitar och bacon i en ugnsfast form och häll blandningen över och strö på jordnötterna
    Grädda 25-30 min i 225 graders ugn.

    Servera en god grönsallad och ris eller potatis till.
    Smaklig spis!

  • sme 9 december 2008

    Detta gjorde jag i söndags
    Gratinerad fläskfilé paprika & chili

  • Disen 9 december 2008

    Det här smaskiga gjorde jag. Underbart gott och lättlagat. (Y):D
    Super goda fläskkotletter / karré / fläskfilé

  • lisbethv 9 december 2008

    Julens köttbullar är klara och goda blev dom.Köttbullar med julsting

  • smarrig 9 december 2008

    Jag gjorde dessa:

    Glögg - Chokladbollar(Y)

  • Gul13 17 december 2008

    Indisk Lammgryta
    För: 4 personer
    En god gryta, och lamm är mumsigt. Gillar man det inte, tar man nötkött istället men öka då koktiden lite.

    Ingredienser
    600 g lammstek
    2 gula lökar
    2 vitlöksklyftor, gärna fler
    1 squash
    1 röd paprika
    1 orange paprika
    Smör till stekning
    Salt
    Peppar
    4 msk tomatpuré
    3 dl köttbuljong
    2 - 3 kvistar rosmarin
    2 dl vispgrädde
    ca 1 dl oliver

    Skär köttet i bitar. Skala lökarna och vitlöken. Skiva squashen och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i grova bitar.Bryn köttet, krydda och lägg över det i en gryta. Fräs lök och grönsaker och lägg ner i grytan. Tillsätt tomatpuré, buljong, rosmarin och grädde. Koka samman grytan på svag värme under lock ca 30 minuter. Servera med kokt potatis.

  • Lilloo 17 december 2008

    Detta provade jag iförrgår. Suveränt gott. Enkelt och smidigt.
    Fiskgratäng

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.