Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lena´s saffransbullar

(34 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Mina saffransbullar utan russin och mandelmassa, men ack så goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunken. Smält margarinet, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, häll mjölk blandningen över jästen och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt resten och till sist mjölet OBS kesellan ska INTE värmas. Låt jäsa i 30-40 minuter.
  2. Kavla ut till en rektangelformad platta, bred på margarin, strö på socker och vaniljsockret (efter tycke och smak). Vik plattan dubbel, tag ut remsor som tvinnas och formas till runda bullar. Låt jäsa ytterligare ca 40 minuter.
  3. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  4. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (34)

  • Tova-Clara 16 april 2008

    Goda

  • majamia 17 november 2008

    Hej Lena och tack för ett underbart recept. Bullarna blev så saftiga och underbart goda! Dessa kommer jag baka många gånger och snygga blev dom med :-)

  • monicadanell 23 november 2008

    Hej lena idag har jag bakat dina saffransbullar goda kommer att göra dom flera gånger tack för receptet monica

  • Lilljeppe 29 november 2008

    Helt underbara bullar! De får femma i betyg från mig och min familj. Jag gjorde helt efter receptet, ändringar behövdes inte. Men jag hade de längre i ugnen än angivet. Tack för receptet.

  • libanesgudinnan 11 december 2008

    hej jag undrar ur man gör? hur gör du bullarna jag brukar bara kavla utt degen sen lägga socker o vaniljsocker och sen rulla men hur får jag till det som du har

  • MAxelle 26 november 2009

    Absolut en 5:a!! Fantastiskt goda! Kommer bli ett favoritrecept! :)

  • baylando 28 november 2009

    Supergoda och lätta att göra. Jag rev lite mandelmassa över fyllningen oxå. Toppbetyg från mig!

  • mollyh 29 november 2009

    Fantastiskt goda bullar, alla tyckte att de var helt underbara.

  • connypia 30 november 2009

    ska ägget i degen eller ska de användas till penslingen av bullarna?? de såg jätte gott ut..hur får du dem så fina?? pia

  • LiamNoel 1 december 2009

    Kanongoda bullar, tack för detta fina recept. Dock hade jag ej kesella hemma men jag provade med creme fraich och det verkar ha funkat bra :o)

  • helenmartensson 1 december 2009

    Hur mycket vetemjöl ska det vara i receptet? Är verkligen sugen på att prova att göra dem!!

  • MAxelle 2 december 2009

    Det godaste jag någonsin bakat!!! Alla i familjen ÄLSKADE dem! Stort tack för ett fint recept.

  • Redros8 4 december 2009

    Detta recept måste jag testa :)

  • annron72a 4 december 2009

    OOOtroligt goda! Tack för ett fantastiskt recept. Kommer att göras snart igen :o)

  • tarzan-76 7 december 2009

    Oh vilka goda bullar, gjorde dem idag och de var underbart vackra och goda!

  • EvaMS 14 december 2009

    Smaskiga bullar, men mina blev tyvärr inte lika fina som dina.

  • Leolion 18 december 2009

    Verkligen supergoda bullar! Bra för oss som inte gillar mandelmassa eller russin heller... :)

  • kfors 27 december 2009

    Jätte goda bullar, men nästa gång tar ja nog lite mer saffran MVH kfors

  • p1p 9 januari 2010

    Tack så jättemycket för detta recept! De blev supergoda! Tog med några tilll jobbet och de blev väldigt uppskattade. Fick dela ut receptet dagen efter. De kommer nog få ersätta lussebullarna nästa år då dessa gick åt mycket snabbare. Tack igen!

  • marilink 5 december 2010

    Som någon tidigare undrade, ska ägget i degen, eller ska det användas till penslingen?

  • marielouice 5 december 2010

    Kanon!!!!

  • Legoli 6 december 2010

    Suveräna bullar.

  • lockig 7 december 2010

    Jättegoda! Jag hade mandelmassa i eftersom jag älskar det i kombination med saffran!

  • cissi_nord 7 december 2010

    Supergoda! ska baka dessa bullar till 3:e advent också! :).. Tack för ett super gott recept!

  • TessaBabe 10 december 2010

    SUVERÄNT goda bullar. Högsta betyg från mig. Väldigt saftiga och goda trots att mina så kallade "tvinnade bullar" såg förskräcklig ut :)

  • Lelars 12 december 2010

    Kanongoda bullar! Saffran och vanlij en superkombination! Måste baka fler...

  • solvik207 13 december 2010

    oj oj vilka bullar....jag testade en sats med en tsk renat......Dom blev LJUVLIGA

  • Forsen 27 november 2011

    Bakade dessa idag, gjorde dubbel sats och fick 60 bullar och 3 stora längder, jättegoda och saftiga blev dom. Eftersom jag gillar madelsmassa rev jag över lite på smöret/sockret. Gott!

  • MammanHanna 5 december 2011

    Fantastiskt goda bullar! Väldigt bra recept då dom blev härligt saftiga, dom smälter i munnen! Jag gjorde en dubbelsats, så det tog lite tid att baka ut allt, men vilken belöning man fick för det! ;-) Jag tyckte att jag gjorde dom riktigt stora, trots det fick jag till hela 148 stycken bullar av dessa två degsatser. Så det var verkligen 50% mer än vad jag trodde att det skulle bli, i och med att du skrivit att en sats räcker till ca 50 stycken. Jag gjorde en liten annorlunda fyllning: kardemumma, riven mandelmassa och så strödde jag över lite råsocker. Funkade hur bra som helst! Plus att jag nog lät dom färdiga i formen jäsa ca 60 minuter istället för ca 30 minuter som det står i receptet. Blev fantastiskt nöjd iaf!!! Lika så min familj!!! =D Tack så mycket för ett fint recept som kommer att bli en tradition här hemma hos oss, år efter år!!! Mycket smaskigare än "vanliga" lussebullar! ;-) /Hanna

  • petrissa 22 december 2011

    Supergoda bullar! Kanonrecept! Tack så mycket!

  • olretass 17 november 2012

    kan de göras på smöret?vi äter inte margarin.och kesella - lätt eller 10%? tack för svaret.

  • Judde 6 december 2012

    Receptet är ju precis desamma som i ICA:s repecttidning från förra året. Saffransbullar med vanilj heter dem. Inget illa menat, den är grymt goda!! Tror dina är lika så..

  • kkmman 23 december 2012

    Tack för ett bra recept, godare än de oftast tråkiga lussekatterna. Tog även jag mandelmassa i fyllningen andra gången jag bakade. .

  • NinD 20 december 2015

    Om jag ska göra dubbla satsen. Ska jag dubbla allt forutom jästen eller???

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.