Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lenas kycklinggratäng med morotsris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklinggratängen med mango chutney är praktisk att laga i ugnen. Ett gott fullkornsris med schalottenlök och morötter passar utmärkt till gratängen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Dela lårfiléerna på mitten och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Pensla med soja blandad med riven ingefära, riven vitlök och 1 msk smör/rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
  3. Dela lök, paprika och champinjoner i bitar och fräs i en stekpanna med smör/rapsolja så att champinjonerna får lite färg. Fördela över kycklingen.
  4. Vispa samman mango chutney med grädde och redning och häll över kycklingen. Ställ in i ugnen igen, ca 20 min.
  5. Hacka löken och fräs den i en gryta med smör. Tillsätt riset och låt det fräsa så att det blir blankt. Späd med buljong och låt riset sjuda i 40 minuter. Tillsätt skivade morötter de sista 10 minuterna. Servera riset till kycklinggratängen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.