Jag har flyttat in i ett nyproducerat hus som är helt rökfritt. Man får inte röka inomhus, på balkongen, loftgången eller ens ute på gården, det är bara att masa sig ut på gatan. Misstänker att det inte får grillas heller.
På balkongerna finns dubbeluttag, så det går att ha en elgrill iaf, men jag gillar inte elgrillar. Då kan jag lika gärna använda grillelementet i ugnen, för mig är det samma sak.
Jag vill grilla "på riktigt".
Dags att göra en förfrågan till husvärden!
Håll tummarna att dom säger: "Ja men kära nån, det är bara att grilla hur mycket du vill"!
The_mama97mia11 april 2011
Vad tråkigt att höra att det är många som inte får grilla, jag tycker ju det hör till mänskliga rättigheter!
DoctorWho11 april 2011
Skrivet av MosterNettan den 11 apr 2011
Jag har flyttat in i ett nyproducerat hus som är helt rökfritt. Man får inte röka inomhus, på balkongen, loftgången eller ens ute på gården, det är bara att masa sig ut på gatan. Misstänker att det inte får grillas heller.
På balkongerna finns dubbeluttag, så det går att ha en elgrill iaf, men jag gillar inte elgrillar. Då kan jag lika gärna använda grillelementet i ugnen, för mig är det samma sak.
Jag vill grilla "på riktigt".
Dags att göra en förfrågan till husvärden!
Håll tummarna att dom säger: "Ja men kära nån, det är bara att grilla hur mycket du vill"!
När jag bodde i hyreshus fanns det en gemensam murad utegrill som alla fick använda. Det borde iallafall finnas EN plats där man får grilla på gården.
jeanettefredrik11 april 2011
Här har vi redan grillat sen ett par veckor tillbaka. Ganska kallt första gången, men helt klart värt det. Nu är det varmare så det känns som våren är här!:D
Erajscha11 april 2011
Vår grill har havererat i vinter (hade en pelargrill som varit jättebra) och nu vet vi inte riktigt hur vi ska göra. Vi har inga 2000 spänn att lägga på en ny grill men vi har ju ingen lust att köpa en 99 kronors grill heller.
Drömmen vore en "köksbänk" utanför uterummet med integrerad kolgrill med lock. Helst två stycken för vi grillar ofta mycket grönsaker till.
Jag har tittat på grilltunnor på nätet men de som ligger rimligt i pris har inga lock och vill ha lock på åtminstone halva för att kunna börja experimentera med med rökspån, indirekt grillning etc....
Nån som har några bra tips?
Gul1311 april 2011
Skrivet av amoz den 2 apr 2011
Skrivet av Josses den 2 apr 2011
Skrivet av mama97mia den 2 apr 2011
Nej nu blir jag trött - johannes, låt bli att infektera trådarna! Man ska respektera innehållet!
Hade samma tanke men du hann före!(Y)
Är det inte läge att anmäla då?
Jag anmäler alla hans trådar när jag hittar dem. Om vi är flera som anmäler så kanske det händer något.
Annars är det nog så att Landmann och Weber är lite bättre.. och lite dyrare...
Weber har dock tioårs garanti.
Jag köpte en gång en sån där fyrkantig med lock och avställningsbord som länken visar, men jösses, bruksanvisningen var på koreanska... Jag svor o muttrade men lyckades montera ihop den alldeles själv!
The_mama97mia11 april 2011
Glömde - Landmann har nämligen annars grilltunna med lock, men den maxar 2500 ca.
MosterNettan11 april 2011
Skrivet av Transporter den 11 apr 2011
Skrivet av MosterNettan den 11 apr 2011
Jag har flyttat in i ett nyproducerat hus som är helt rökfritt. Man får inte röka inomhus, på balkongen, loftgången eller ens ute på gården, det är bara att masa sig ut på gatan. Misstänker att det inte får grillas heller.
På balkongerna finns dubbeluttag, så det går att ha en elgrill iaf, men jag gillar inte elgrillar. Då kan jag lika gärna använda grillelementet i ugnen, för mig är det samma sak.
Jag vill grilla "på riktigt".
Dags att göra en förfrågan till husvärden!
Håll tummarna att dom säger: "Ja men kära nån, det är bara att grilla hur mycket du vill"!
När jag bodde i hyreshus fanns det en gemensam murad utegrill som alla fick använda. Det borde iallafall finnas EN plats där man får grilla på gården.
Förhoppningsvis får vi det också. Än så länge är det byggarbetsplats runt omkring.
MosterNettan11 april 2011
Skrivet av mama97mia den 11 apr 2011
Vad tråkigt att höra att det är många som inte får grilla, jag tycker ju det hör till mänskliga rättigheter!
Så tycker jag också. Men där jag tidigare bott har det varit okej att grilla om inte grannarna opponerar sig. Det räcker att en säger ifrån så... (N)
Cassiopeya11 april 2011
Jippi! Här har vi äntligen haft grillpremiär(L):D Gott var det :p
Marinerat kött, champinjoner, squash, rödlök och så potatissallad och min heta mangosalsa till detta, mmm äntligen 8) har längtat länge...
Här är receptet på mangosalsa för den som vill prova! Ett måste för mig vid grillning :)
Besök den nya matsajten: för folk som älskar äkta mat!
www.Foodpassion.se
Det är väldigt tjatigt med din ego-reklam.
Vi som älskar mat och har passion för detta vi vet att din sida finns bland alla andra tusen matsidor vi besöker, så låt trådarna vara som de är utan din meningslösa "reklam" dessutom är din sida inte på något sätt annorlunda eller speciellt spännande så please !!!
(N)
The_mama97mia21 april 2011
Grillentusiaster! Vänner!
Vad lägger du på grillen i helgen?
Här är det snudd på sommarvarmt så klart att vi grillar ikväll, men har inte riktigt bestämt exakt vad och hur.
Kan tipsa igen (har nog sagts förr i annan grilltråd) om att grilla en halv citron, blir så läckert när man pressar saften ur den sen på det goda köttet eller fisken eller vad det nu är.
The_mama97mia21 april 2011
Upptäckte nu att jag har en del palsternackor i grönsakslådan - efterlyser bra och goda tips på det till grillen, antingen på grillen eller som tillbehör.
Jag ska köra potatis i folie på grillen som vanligt idag, men har inte testat med p-nacka.
The_mama97mia29 april 2011
Kan tipsa igen om att baka rotsaker på grillen, jag körde rödbetor, bara sköljde/borstade av dom lite, sen svepa in i folie, lägga på grillen i utkanten och låta gå tills dom är mjuka, det tog lite längre tid än potatis, men jag slänger på dom när grillbriketterna är tända men inte grillklara på långa vägar om ni förstår hur jag menar.
Men just rödbetorna blev väldigt smakrika när jag bakade så där, enkelt, och bara en klick smör och salt till på tallriken sen... Mums...
Så foliera mera!
The_mama97mia19 maj 2011
Grillar ikväll, efterlyser era tips på Hel fisk på grillen?
Har en fin laxöring på 1,5 kg ca, funderar på om det är bäst att köra inlindad i folie? Men jag skulle vilja slänga på rökspån också ?
Har du kloka tips?
The_mama97mia19 maj 2011
Min plan är nu - att fisken ligger hel, på sidan på en bädd av grovt salt, inuti firren också grovt salt, citron, dill, men allt på en folieform. Ställer formen i mitten på grillen med indirekt värme är tanken, sen ska rökspånen på o locket på - på det sättet inbilliar jag mig att fisken blir både rökt o kokt/indirekt grillad samtidigt?
The_mama97mia19 maj 2011
Jag har Webers Hickory spån, hur gör du när du använder sånt på grillen? I foliepaket? eller slänger du fuktade spån på glöden?
Bumbis19 maj 2011
Din middag är säkert redan färdig men när jag har använt rökspån i min grill har jag låtit spånen ligga i vatten ett tag och lagt dom på kolen när det är dags att grilla.En enekvist är inte fel heller.
The_mama97mia20 maj 2011
Tack, Bumbis, precis så gjorde jag. Det blev mycket gott.
Här ska rökas mer i grillen!
Jag har flyttat in i ett nyproducerat hus som är helt rökfritt. Man får inte röka inomhus, på balkongen, loftgången eller ens ute på gården, det är bara att masa sig ut på gatan. Misstänker att det inte får grillas heller.
På balkongerna finns dubbeluttag, så det går att ha en elgrill iaf, men jag gillar inte elgrillar. Då kan jag lika gärna använda grillelementet i ugnen, för mig är det samma sak.
Jag vill grilla "på riktigt".
Dags att göra en förfrågan till husvärden!
Håll tummarna att dom säger: "Ja men kära nån, det är bara att grilla hur mycket du vill"!
Vad tråkigt att höra att det är många som inte får grilla, jag tycker ju det hör till mänskliga rättigheter!
Jag har flyttat in i ett nyproducerat hus som är helt rökfritt. Man får inte röka inomhus, på balkongen, loftgången eller ens ute på gården, det är bara att masa sig ut på gatan. Misstänker att det inte får grillas heller.
På balkongerna finns dubbeluttag, så det går att ha en elgrill iaf, men jag gillar inte elgrillar. Då kan jag lika gärna använda grillelementet i ugnen, för mig är det samma sak.
Jag vill grilla "på riktigt".
Dags att göra en förfrågan till husvärden!
Håll tummarna att dom säger: "Ja men kära nån, det är bara att grilla hur mycket du vill"!
När jag bodde i hyreshus fanns det en gemensam murad utegrill som alla fick använda. Det borde iallafall finnas EN plats där man får grilla på gården.
Här har vi redan grillat sen ett par veckor tillbaka. Ganska kallt första gången, men helt klart värt det. Nu är det varmare så det känns som våren är här!:D
Vår grill har havererat i vinter (hade en pelargrill som varit jättebra) och nu vet vi inte riktigt hur vi ska göra. Vi har inga 2000 spänn att lägga på en ny grill men vi har ju ingen lust att köpa en 99 kronors grill heller.
Drömmen vore en "köksbänk" utanför uterummet med integrerad kolgrill med lock. Helst två stycken för vi grillar ofta mycket grönsaker till.
Jag har tittat på grilltunnor på nätet men de som ligger rimligt i pris har inga lock och vill ha lock på åtminstone halva för att kunna börja experimentera med med rökspån, indirekt grillning etc....
Nån som har några bra tips?
Nej nu blir jag trött - johannes, låt bli att infektera trådarna! Man ska respektera innehållet!
Är det inte läge att anmäla då?
Jag anmäler alla hans trådar när jag hittar dem. Om vi är flera som anmäler så kanske det händer något.
http://www.rusta.se/kolgrill_55x55cm_p62351112.html?produkt=KOLGRILL%2055X55CM&kategori=Grillar
Denna tror jag är tämligen prisvärd.
Annars är det nog så att Landmann och Weber är lite bättre.. och lite dyrare...
Weber har dock tioårs garanti.
Jag köpte en gång en sån där fyrkantig med lock och avställningsbord som länken visar, men jösses, bruksanvisningen var på koreanska... Jag svor o muttrade men lyckades montera ihop den alldeles själv!
Glömde - Landmann har nämligen annars grilltunna med lock, men den maxar 2500 ca.
Jag har flyttat in i ett nyproducerat hus som är helt rökfritt. Man får inte röka inomhus, på balkongen, loftgången eller ens ute på gården, det är bara att masa sig ut på gatan. Misstänker att det inte får grillas heller.
På balkongerna finns dubbeluttag, så det går att ha en elgrill iaf, men jag gillar inte elgrillar. Då kan jag lika gärna använda grillelementet i ugnen, för mig är det samma sak.
Jag vill grilla "på riktigt".
Dags att göra en förfrågan till husvärden!
Håll tummarna att dom säger: "Ja men kära nån, det är bara att grilla hur mycket du vill"!
När jag bodde i hyreshus fanns det en gemensam murad utegrill som alla fick använda. Det borde iallafall finnas EN plats där man får grilla på gården.
Förhoppningsvis får vi det också. Än så länge är det byggarbetsplats runt omkring.
Vad tråkigt att höra att det är många som inte får grilla, jag tycker ju det hör till mänskliga rättigheter!
Så tycker jag också. Men där jag tidigare bott har det varit okej att grilla om inte grannarna opponerar sig. Det räcker att en säger ifrån så... (N)
Jippi! Här har vi äntligen haft grillpremiär(L):D Gott var det :p
Marinerat kött, champinjoner, squash, rödlök och så potatissallad och min heta mangosalsa till detta, mmm äntligen 8) har längtat länge...
Här är receptet på mangosalsa för den som vill prova! Ett måste för mig vid grillning :)
Mangosalsa med sting
Besök den nya matsajten: för folk som älskar äkta mat!
www.Foodpassion.se
Det är väldigt tjatigt med din ego-reklam.
Vi som älskar mat och har passion för detta vi vet att din sida finns bland alla andra tusen matsidor vi besöker, så låt trådarna vara som de är utan din meningslösa "reklam" dessutom är din sida inte på något sätt annorlunda eller speciellt spännande så please !!!
(N)
Grillentusiaster! Vänner!
Vad lägger du på grillen i helgen?
Här är det snudd på sommarvarmt så klart att vi grillar ikväll, men har inte riktigt bestämt exakt vad och hur.
Kan tipsa igen (har nog sagts förr i annan grilltråd) om att grilla en halv citron, blir så läckert när man pressar saften ur den sen på det goda köttet eller fisken eller vad det nu är.
Upptäckte nu att jag har en del palsternackor i grönsakslådan - efterlyser bra och goda tips på det till grillen, antingen på grillen eller som tillbehör.
Jag ska köra potatis i folie på grillen som vanligt idag, men har inte testat med p-nacka.
Kan tipsa igen om att baka rotsaker på grillen, jag körde rödbetor, bara sköljde/borstade av dom lite, sen svepa in i folie, lägga på grillen i utkanten och låta gå tills dom är mjuka, det tog lite längre tid än potatis, men jag slänger på dom när grillbriketterna är tända men inte grillklara på långa vägar om ni förstår hur jag menar.
Men just rödbetorna blev väldigt smakrika när jag bakade så där, enkelt, och bara en klick smör och salt till på tallriken sen... Mums...
Så foliera mera!
Grillar ikväll, efterlyser era tips på Hel fisk på grillen?
Har en fin laxöring på 1,5 kg ca, funderar på om det är bäst att köra inlindad i folie? Men jag skulle vilja slänga på rökspån också ?
Har du kloka tips?
Min plan är nu - att fisken ligger hel, på sidan på en bädd av grovt salt, inuti firren också grovt salt, citron, dill, men allt på en folieform. Ställer formen i mitten på grillen med indirekt värme är tanken, sen ska rökspånen på o locket på - på det sättet inbilliar jag mig att fisken blir både rökt o kokt/indirekt grillad samtidigt?
Jag har Webers Hickory spån, hur gör du när du använder sånt på grillen? I foliepaket? eller slänger du fuktade spån på glöden?
Din middag är säkert redan färdig men när jag har använt rökspån i min grill har jag låtit spånen ligga i vatten ett tag och lagt dom på kolen när det är dags att grilla.En enekvist är inte fel heller.
Tack, Bumbis, precis så gjorde jag. Det blev mycket gott.
Här ska rökas mer i grillen!