Het vintersoppa är jättegod.
Fick receptet av en arbetskamrat som hade klippt det ur en tidning, okänt vilken. Den är så god att ett tag åt jag den varje vecka. Har nyss lagt in recptet på Matklubben. :p
lillawe27 oktober 2008
köttsoppa med klimp, helst gjord på älgben!
BackaMona27 oktober 2008
Min Högsbosoppa är en favorit som jag vill ge ett slag för, finns i mina recept.
Ha det bra därute!
majamia12 november 2008
idag är jag sugen på en matig soppa, har ni något förslag!
Vi har precis börjat tillfriskna efter halsfluss och maginfluensa.
essim12 november 2008
Någon mild variant skule väl passa efter maginfluensa. Grön ärtsoppa eller blomkålssoppa kanske. Sparrissoppa är kanske ännu bättre. Champinjonsoppa....
Annars buljong som bas och sedan bara ösa på med grönsaker som du gillar, lite kryddor, ta vad du tycker om. Kanske lite prinskorv. Bönor eller linser men tänk på magen...:p
dePaul12 november 2008
Skrivet av aniper56 den 12 nov 2008
Någon mild variant skule väl passa efter maginfluensa. Grön ärtsoppa eller blomkålssoppa kanske. Sparrissoppa är kanske ännu bättre. Champinjonsoppa....
Annars buljong som bas och sedan bara ösa på med grönsaker som du gillar, lite kryddor, ta vad du tycker om. Kanske lite prinskorv. Bönor eller linser men tänk på magen...:p
Ärtor, blomkål (i viss mån), svamp och baljprodukter (linser, bönor) är ytterst svårsmälta och tuffa material för kroppen att tillgodogöra sig. Av denna anledning råder man diabetiker att äta mycket av dessa produkter (långsamma kolhydrater).
Av samma anledning är det en ganska dålig idé att äta dem efter att ha genomlidigt en maginfluensa. Det som i vanliga fall föreslås är typ nudelsoppa på ren buljong, kycklingavkok med risoni och liknande.
~Paul~
MsChilly12 november 2008
Mamma har ett recept på en underbar gurksoppa.. jätte krämig och god...
Matvagott17 november 2008
(Y) Hejsan...
I dessa tider tycker jag om att göra soppor...
Köttsoppa är en favorit..med alla dessa goda rotfrukter som finns att använda....
Är det någon här som har ett bra recept och dela med er av till alla här på forumet...så tackar vi i förhand..
kickiekblad17 november 2008
Hemmagjord grönsaksoppa
kickiekblad17 november 2008
fast det har jag nog skrivit en gång innan nu när jag tänker efter:p
den här soppan kan man göra till en gryta om man hellre vill de
dePaul18 november 2008
Skrivet av matvagott den 17 nov 2008
(Y) Hejsan...
I dessa tider tycker jag om att göra soppor...
Köttsoppa är en favorit..med alla dessa goda rotfrukter som finns att använda....
Är det någon här som har ett bra recept och dela med er av till alla här på forumet...så tackar vi i förhand..
Köttsoppa (4 p)
Ingredienser:
250 g benfritt oxkött
2 msk smör
2 tsk salt, vitpeppar
1,25 liter vatten
1 morot (100-150 g)
1 bit rotselleri (50 g)
2-3 potatisar (150-200 g)
1 liten bit palsternacka (50 g)
1 purjolök (150 g)
1 msk finklippt persilja
Arbetsgång
Skär köttet i små tärningar och bryn dem i smör samt späd med vattnet. Låt köttet sakta koka under lock i ½ h. Skala morot, selleri, palsternacka och potatis. Skär grönsakerna i tärningar (potatistärningarna bör vara något större). Lägg dem i soppan. Koka nu soppan tills alltsammans är genommjukt.
Ansa purjlöken och skär bladen i lika stora bitar som de övriga grönsakerna. Lägg i purjon ca 10 minuter innan soppan beräknas bli färdig. Smaka av soppan med salt och peppar samt strö över persiljan. Servera gärna ostsmörgås till (eller klimp!).
boz196518 november 2008
För min del kan det inte bli något annat än den gamla hederliga ärtsoppan med fläsk. Men eftersom jag, efter en operation, har problem med att skalen fastnar halvvägs ner i strupen måste jag mixa soppan i matberedaren innan jag lägger i fläsket.
dePaul18 november 2008
Skrivet av boz1965 den 18 nov 2008
För min del kan det inte bli något annat än den gamla hederliga ärtsoppan med fläsk. Men eftersom jag, efter en operation, har problem med att skalen fastnar halvvägs ner i strupen måste jag mixa soppan i matberedaren innan jag lägger i fläsket.
Fast fläsket skall ju koka med under hela tillgningstiden för att soppan skall infusera smaken ;). Bättre i så fall att ta ut fläsket på slutet och mixa sedan.
~Paul~
segerwitch18 november 2008
(L)Vad går upp mot en god Minestrone, sen finns det Minestra och Minestrina, men nu när det
är grått ute så föredrar jag en riktig Minestrone, som min fd svärmor gjorde(L)(Y)(Y)
boz196518 november 2008
Skrivet av dePaul den 18 nov 2008
Skrivet av boz1965 den 18 nov 2008
För min del kan det inte bli något annat än den gamla hederliga ärtsoppan med fläsk. Men eftersom jag, efter en operation, har problem med att skalen fastnar halvvägs ner i strupen måste jag mixa soppan i matberedaren innan jag lägger i fläsket.
Fast fläsket skall ju koka med under hela tillgningstiden för att soppan skall infusera smaken ;). Bättre i så fall att ta ut fläsket på slutet och mixa sedan.
~Paul~
Har försökt det, men det funkar inte för mig. Jag har i lite buljong eller fond istället.
marjoh118 november 2008
Min favorit är sommargrönsakssoppa med knäckebröd och ost, hm spenatsoppa med ägghalvor är absolut inte fel heller. Svårt att välja så jag får väl ha båda som favorit(L)
beccispeckis18 november 2008
Världens godaste soppa någonsin är Ingefärsdoftande laxsoppa, den är vansinnigt god. Sök på Rebeccas ingefärsdoftande laxsoppa.
Okänd18 november 2008
Nu när höstmörkret sänker sig behövs en värmande och god soppa.
Testa Lillans Gulaschsopa!
monac18 november 2008
denna...gjorde på "butternut" pumpa sist,åh så gott:) Pumpasoppa
Het vintersoppa är jättegod.
Fick receptet av en arbetskamrat som hade klippt det ur en tidning, okänt vilken. Den är så god att ett tag åt jag den varje vecka. Har nyss lagt in recptet på Matklubben. :p
köttsoppa med klimp, helst gjord på älgben!
Min Högsbosoppa är en favorit som jag vill ge ett slag för, finns i mina recept.
Ha det bra därute!
idag är jag sugen på en matig soppa, har ni något förslag!
Vi har precis börjat tillfriskna efter halsfluss och maginfluensa.
Någon mild variant skule väl passa efter maginfluensa. Grön ärtsoppa eller blomkålssoppa kanske. Sparrissoppa är kanske ännu bättre. Champinjonsoppa....
Annars buljong som bas och sedan bara ösa på med grönsaker som du gillar, lite kryddor, ta vad du tycker om. Kanske lite prinskorv. Bönor eller linser men tänk på magen...:p
Någon mild variant skule väl passa efter maginfluensa. Grön ärtsoppa eller blomkålssoppa kanske. Sparrissoppa är kanske ännu bättre. Champinjonsoppa....
Annars buljong som bas och sedan bara ösa på med grönsaker som du gillar, lite kryddor, ta vad du tycker om. Kanske lite prinskorv. Bönor eller linser men tänk på magen...:p
Av samma anledning är det en ganska dålig idé att äta dem efter att ha genomlidigt en maginfluensa. Det som i vanliga fall föreslås är typ nudelsoppa på ren buljong, kycklingavkok med risoni och liknande.
~Paul~
Mamma har ett recept på en underbar gurksoppa.. jätte krämig och god...
(Y) Hejsan...
I dessa tider tycker jag om att göra soppor...
Köttsoppa är en favorit..med alla dessa goda rotfrukter som finns att använda....
Är det någon här som har ett bra recept och dela med er av till alla här på forumet...så tackar vi i förhand..
Hemmagjord grönsaksoppa
fast det har jag nog skrivit en gång innan nu när jag tänker efter:p
Gyllene kycklingsoppa
den här soppan kan man göra till en gryta om man hellre vill de
(Y) Hejsan...
I dessa tider tycker jag om att göra soppor...
Köttsoppa är en favorit..med alla dessa goda rotfrukter som finns att använda....
Är det någon här som har ett bra recept och dela med er av till alla här på forumet...så tackar vi i förhand..
Köttsoppa (4 p)
Ingredienser:
250 g benfritt oxkött
2 msk smör
2 tsk salt, vitpeppar
1,25 liter vatten
1 morot (100-150 g)
1 bit rotselleri (50 g)
2-3 potatisar (150-200 g)
1 liten bit palsternacka (50 g)
1 purjolök (150 g)
1 msk finklippt persilja
Arbetsgång
Skär köttet i små tärningar och bryn dem i smör samt späd med vattnet. Låt köttet sakta koka under lock i ½ h. Skala morot, selleri, palsternacka och potatis. Skär grönsakerna i tärningar (potatistärningarna bör vara något större). Lägg dem i soppan. Koka nu soppan tills alltsammans är genommjukt.
Ansa purjlöken och skär bladen i lika stora bitar som de övriga grönsakerna. Lägg i purjon ca 10 minuter innan soppan beräknas bli färdig. Smaka av soppan med salt och peppar samt strö över persiljan. Servera gärna ostsmörgås till (eller klimp!).
För min del kan det inte bli något annat än den gamla hederliga ärtsoppan med fläsk. Men eftersom jag, efter en operation, har problem med att skalen fastnar halvvägs ner i strupen måste jag mixa soppan i matberedaren innan jag lägger i fläsket.
För min del kan det inte bli något annat än den gamla hederliga ärtsoppan med fläsk. Men eftersom jag, efter en operation, har problem med att skalen fastnar halvvägs ner i strupen måste jag mixa soppan i matberedaren innan jag lägger i fläsket.
~Paul~
(L)Vad går upp mot en god Minestrone, sen finns det Minestra och Minestrina, men nu när det
är grått ute så föredrar jag en riktig Minestrone, som min fd svärmor gjorde(L)(Y)(Y)
För min del kan det inte bli något annat än den gamla hederliga ärtsoppan med fläsk. Men eftersom jag, efter en operation, har problem med att skalen fastnar halvvägs ner i strupen måste jag mixa soppan i matberedaren innan jag lägger i fläsket.
~Paul~
Har försökt det, men det funkar inte för mig. Jag har i lite buljong eller fond istället.
Min favorit är sommargrönsakssoppa med knäckebröd och ost, hm spenatsoppa med ägghalvor är absolut inte fel heller. Svårt att välja så jag får väl ha båda som favorit(L)
Världens godaste soppa någonsin är Ingefärsdoftande laxsoppa, den är vansinnigt god. Sök på Rebeccas ingefärsdoftande laxsoppa.
Nu när höstmörkret sänker sig behövs en värmande och god soppa.
Testa Lillans Gulaschsopa!
denna...gjorde på "butternut" pumpa sist,åh så gott:)
Pumpasoppa