Funkar det att frysa in pizzadeg? Det måste jag prova! Härligt på fredagen när man är trött men vill mysa! (Y)
popik11 februari 2009
Ett enkelt sätt att rengöra dina smycken och annat är att göra precis samma sak som Tv-shops “Silverstar” plattor gör.
Klä en skål med aluminiumfolie, fyll den med varmt vatten och häll i bakpulver. Lägg sedan ner dina smycken i skålen och låt de ligga där ett tag. Dina smycken blir som nya!
ros11 februari 2009
När jag bryner lök, så strö jag lite salt över.
Det ska vara mildare för magen
Disen11 februari 2009
Har man ett duschdraperi som gärna vill "sugas" in när man duschar så häng dit några duktyngder. :D
marialm11 februari 2009
Behöver du kalka av din vattenkokare så använd ättika. Det funkar både med syra och sprit. Slå i 1/2 dl i kannan, låt verka, fyll med vatten, koka upp och slå ut vattnet koka sedan med rent vatten som du byter några gånger. Lycka till.
Dessutom är ättika superbra att rengöra marsvingsburar med om de fått beläggning i botten. Slå i ättika och låt det st tills belä'ggningen är borta och diska sedan.
stinta11 februari 2009
Bränt fast i kastrullen?
koka upp lite vatten med maskindiskmedel:p
Vår svarta ståltermos blev som ny när vi hällde i kokande vatten och maskindiskmedel. Aven till perkulator, te-missfärgade muggar å mycket annat. Använder det nu till nästan allt.
Disen14 februari 2009
Ska du göra hasselbackspotatis , så lägg potatisen i en "Träskål, form," för bakad potatis. Då kan du inte skära igenom den. Eller lägg skaftet på en träslev bakom potatisen när du skär. :p
Disen14 februari 2009
Ta skrapan som man använder till spishällen och skrapa på ugnsluckan och i spisen. Då slipper du användar kemikaliska medel. Funkar utmärkt.:p
Disen14 februari 2009
Använd fönsterputs till bilen att tvätta fönstrerna med. Mycket mer effektivt än vanliga.:p
krolly18 februari 2009
(H) Det här var kul .
Vi forsätter väl att "leverera" tips av olika slag,
så att sidan håller sig aktuell.
Jag gillar att baka CHEESECAKE , det kan vara svårt att få tag i form med löstagbar botten.
Lägg smörpapper i botten i en vanlig kakform. Lyft kakan med pappret. Inget kladd.
Jag har prövat det funkar.(Y)
Svarta_Oliver28 februari 2009
:DTips. *Om man gör egen guacamole så kan man ha i lite citron i om det blir över av guacamolen eftersom att den då inte blir brun, vilket avokadon ofta blir efter ett tag när man har skalat den.
*Blanda i gröna ärtor precis när det har kokat färdigt, då blir riset mycket godare!
The_mama97mia28 februari 2009
Jag undrar om någon har ngt smart tips angående stek-os.... Jag har en urdålig fläkt och så fort jag steker kött eller pannbiff eller.... så osar det ordentligt o tar lång tid innan lukten försvinner. Finns ngt enkelt tips?
MissLo28 februari 2009
Jag brukar ställa ut en skål eller kaffefat med ättika mot det mesta som luktar ofräscht. Har inte prövat mot matos men tror det skall funka skapligt. Har också hört att tända stearinljus kan hjälpa eller att sjuda vinäger på spisen. Lycka till!
piusamadeusmozart28 februari 2009
Löjligt kanske, men jag öppnar fönstret när jag steker.....
Kul tråd....
aska på en fuktig trasa rengör allt från silverstakar till braskaminsfönster.
The_mama97mia28 februari 2009
Oh pius... önskar jag kunde göra så enkelt med... här är det ju minusgrader för det mesta haha.... Men jag har fläktproblem - har att göra med fläkten på taket -alltså inte bara modulen som är i min bostad....
MammaLena28 februari 2009
Jag vet inte om det jag tänkte tipsa om redan står med i denna högst intressanta tråd. Men jag slänger in det i alla fall.
När jag gör hemgjord pyttipanna så steker jag alltid potatisen för sig. Den strör jag lite ströbröd över, har upplevt det som att potatisen får en knaprigare stekyta då.
Ströbröd använder jag annars ytterst sällan. När jag bakar mjuka kakor så använder jag mannagryn som ströbröd, ger en annan smak på kakan.
//MammaLena
Amika1 mars 2009
Jag använder aldrig varken mannagryn eller ströbröd när jag bakar mjuka kakor längre, för jag gillar inte smaken de ger. Jag smörar formen och vänder runt mjöl på kanterna istället. Funkar lika bra. :)
Om man har en teflonpanna eller titanpanna som sett bättre dagar, koka upp vatten med några droppar yes i och skölj sen ur och torka pannan. så blir den kanske inte direkt som ny, men oändligt mycket bättre igen.
Fick tipset av en kvinna som säljer teflonpannor.
dystraior1 mars 2009
För att undvika att det bränns i kastrullen när man kokar mannagrynsgröt eller såser eller dylikt med mjölk så lägg antingen två eller tre enkronor på plattan eller 2 st provstickor i metall, detta gör att värmen blir mer indirekt och du slipper stå och röra konstant för att det inte ska bränna. (Y) Lärde jag mig på ett äldreboende jag jobbade på, vi hade alltid några kronor liggande på plattan när vi kokade gröt, även havregrynsgröt, eftersom den fick stå ett tag på plattan.
Eller prova en gammal kastrull som inte har kopparbotten, mamma köpte en sådan till mig på en loppis och den bränner aldrig, för det tar längre tid innan den blir övervarm.
Gul131 mars 2009
Vad mycket bra tips. Tack för det! (Y) Tyvärr har jag själv inte så mycket att bidra med men ...
* När vi gör chokladbollar har jag alltid i en halv kaka choklad (blockchoklad tex) i mixern och låter köra runt med smeten. Det ger otroligt goda bollar.
* Tuggummi på kläder; Stoppa plagget i frysen några timmar.
* Stearin på tyg: Lägg ett hushållspapper på fläcken och stryk med strykjärn på ganska svag värme på fläcken. Pappret "suger upp" stearinet.
helenabrushane1 mars 2009
Maskindiskmedelstabletterna förstör diskmaskinen och överdoserar (=dåligt för miljön) Använd pulver istället!
Har du en bränd kastrull räcker det med en halv tesked pulver för att få den fin igen!
Vilken kul sida!
Funkar det att frysa in pizzadeg? Det måste jag prova! Härligt på fredagen när man är trött men vill mysa! (Y)
Ett enkelt sätt att rengöra dina smycken och annat är att göra precis samma sak som Tv-shops “Silverstar” plattor gör.
Klä en skål med aluminiumfolie, fyll den med varmt vatten och häll i bakpulver. Lägg sedan ner dina smycken i skålen och låt de ligga där ett tag. Dina smycken blir som nya!
När jag bryner lök, så strö jag lite salt över.
Det ska vara mildare för magen
Har man ett duschdraperi som gärna vill "sugas" in när man duschar så häng dit några duktyngder. :D
Behöver du kalka av din vattenkokare så använd ättika. Det funkar både med syra och sprit. Slå i 1/2 dl i kannan, låt verka, fyll med vatten, koka upp och slå ut vattnet koka sedan med rent vatten som du byter några gånger. Lycka till.
Dessutom är ättika superbra att rengöra marsvingsburar med om de fått beläggning i botten. Slå i ättika och låt det st tills belä'ggningen är borta och diska sedan.
Bränt fast i kastrullen?
koka upp lite vatten med maskindiskmedel:p
Vår svarta ståltermos blev som ny när vi hällde i kokande vatten och maskindiskmedel. Aven till perkulator, te-missfärgade muggar å mycket annat. Använder det nu till nästan allt.
Ska du göra hasselbackspotatis , så lägg potatisen i en "Träskål, form," för bakad potatis. Då kan du inte skära igenom den. Eller lägg skaftet på en träslev bakom potatisen när du skär. :p
Ta skrapan som man använder till spishällen och skrapa på ugnsluckan och i spisen. Då slipper du användar kemikaliska medel. Funkar utmärkt.:p
Använd fönsterputs till bilen att tvätta fönstrerna med. Mycket mer effektivt än vanliga.:p
(H) Det här var kul .
Vi forsätter väl att "leverera" tips av olika slag,
så att sidan håller sig aktuell.
Jag gillar att baka CHEESECAKE , det kan vara svårt att få tag i form med löstagbar botten.
Lägg smörpapper i botten i en vanlig kakform. Lyft kakan med pappret. Inget kladd.
Jag har prövat det funkar.(Y)
:DTips. *Om man gör egen guacamole så kan man ha i lite citron i om det blir över av guacamolen eftersom att den då inte blir brun, vilket avokadon ofta blir efter ett tag när man har skalat den.
*Blanda i gröna ärtor precis när det har kokat färdigt, då blir riset mycket godare!
Jag undrar om någon har ngt smart tips angående stek-os.... Jag har en urdålig fläkt och så fort jag steker kött eller pannbiff eller.... så osar det ordentligt o tar lång tid innan lukten försvinner. Finns ngt enkelt tips?
Jag brukar ställa ut en skål eller kaffefat med ättika mot det mesta som luktar ofräscht. Har inte prövat mot matos men tror det skall funka skapligt. Har också hört att tända stearinljus kan hjälpa eller att sjuda vinäger på spisen. Lycka till!
Löjligt kanske, men jag öppnar fönstret när jag steker.....
Kul tråd....
aska på en fuktig trasa rengör allt från silverstakar till braskaminsfönster.
Oh pius... önskar jag kunde göra så enkelt med... här är det ju minusgrader för det mesta haha.... Men jag har fläktproblem - har att göra med fläkten på taket -alltså inte bara modulen som är i min bostad....
Jag vet inte om det jag tänkte tipsa om redan står med i denna högst intressanta tråd. Men jag slänger in det i alla fall.
När jag gör hemgjord pyttipanna så steker jag alltid potatisen för sig. Den strör jag lite ströbröd över, har upplevt det som att potatisen får en knaprigare stekyta då.
Ströbröd använder jag annars ytterst sällan. När jag bakar mjuka kakor så använder jag mannagryn som ströbröd, ger en annan smak på kakan.
//MammaLena
Jag använder aldrig varken mannagryn eller ströbröd när jag bakar mjuka kakor längre, för jag gillar inte smaken de ger. Jag smörar formen och vänder runt mjöl på kanterna istället. Funkar lika bra. :)
Om man har en teflonpanna eller titanpanna som sett bättre dagar, koka upp vatten med några droppar yes i och skölj sen ur och torka pannan. så blir den kanske inte direkt som ny, men oändligt mycket bättre igen.
Fick tipset av en kvinna som säljer teflonpannor.
För att undvika att det bränns i kastrullen när man kokar mannagrynsgröt eller såser eller dylikt med mjölk så lägg antingen två eller tre enkronor på plattan eller 2 st provstickor i metall, detta gör att värmen blir mer indirekt och du slipper stå och röra konstant för att det inte ska bränna. (Y) Lärde jag mig på ett äldreboende jag jobbade på, vi hade alltid några kronor liggande på plattan när vi kokade gröt, även havregrynsgröt, eftersom den fick stå ett tag på plattan.
Eller prova en gammal kastrull som inte har kopparbotten, mamma köpte en sådan till mig på en loppis och den bränner aldrig, för det tar längre tid innan den blir övervarm.
Vad mycket bra tips. Tack för det! (Y) Tyvärr har jag själv inte så mycket att bidra med men ...
* När vi gör chokladbollar har jag alltid i en halv kaka choklad (blockchoklad tex) i mixern och låter köra runt med smeten. Det ger otroligt goda bollar.
* Tuggummi på kläder; Stoppa plagget i frysen några timmar.
* Stearin på tyg: Lägg ett hushållspapper på fläcken och stryk med strykjärn på ganska svag värme på fläcken. Pappret "suger upp" stearinet.
Maskindiskmedelstabletterna förstör diskmaskinen och överdoserar (=dåligt för miljön) Använd pulver istället!
Har du en bränd kastrull räcker det med en halv tesked pulver för att få den fin igen!
=Bättre för miljön!