Och jag vill inte ha mail när jag lägger in av mina egna recept i matsedeln....
Virvlande2 januari 2013
Som så många andra tycker jag att sökfunktionen kan förbättras. Ett exempel jag har från min senaste sökning:
Jag sökte på "knäck i micro", sedan förfinade jag sökningen till "Grädde får inte finnas med". De förslag jag fick var Jordgubbstårta, Lasagne, någon omelett och så vidare. Ingen knäck alls..
Jag tog sedan bort "i micro", men behöll "Grädde får inte finnas med". Några få knäckrecept kom upp, men uppblandade med en massa maträtter och bakverk.
Själv har jag inga problem med "de stränga reglerna" gällande receptuppladdning, utan tycker att det är bra att de är rättstavade och ser någorlunda likadana ut.
sikaal2 januari 2013
Jag säger också sökfunktionen!!
Exempel: Sökte nyss på ett recept, där jag hade skrivit upp titeln exakt!! Inget kom upp! Sökte igen om jag skrivit något fel, fick ingen träff! Jag kom ihåg ett par ingredienser och tårta, DÅ kom det upp först!
Vegetarianen3 januari 2013
(A)Jag vill kunna spara i SOPPA och MIDDAG
Vegetarianen3 januari 2013
(A) Och jag vill kunna söka på vegan!!!! Eftersom växthuseffekten beror till största delan på djuruppfödningen!!!!!!!!!!!!!!
farmoringer3 januari 2013
Skulle vilja att det kom en "blänkare" ibland. När man skriver ett svar till nån i en tråd, inte den som startat tråden, utan nån annan i diskussionen. Så att man vet om att någon tilltalat en. Annars kanske man inte går tillbaka till tråden. Hoppas jag kunde skriva tydligt nog vad jag menade.. ha ha
turboputte3 januari 2013
Avdelning för billig(student)mat.
LenaBE13 januari 2013
Skrivet av Vegetarianen den 3 jan 2013
(A)Jag vill kunna spara i SOPPA och MIDDAG
Det kan du göra också, det är bara att redigera vad som ska stå på innehållsförteckningen till din "kokbok". Det är enkelt! :)
maxxess3 januari 2013
Skrivet av Mithrandir den 1 jan 2013
Vi börjar närma oss 100.000 recept nu varav en stor procent av dessa är dubbletter. Tycker du verkligen inte att det är dags att sovra lite bland dessa? Hur många är intresserade av att få upp tio identiska recept när de söker på "lasagne"? Jag är det inte...
Som det är nu så får vi inte radera recept som är skrivna före 1/6 2008 oavsett anledning.
Jovisst finns det väl en del dubbletter i *gammalt data* (inte vårt fel), men jag vill inte att det blir som så att det finns ett och endast ett (eller flera lastgamla) recept på exempelvis:
Jag vill inte heller att ett mindre bra recept på XYZ med låga betyg skall hindra någon från att lägga in ett nytt recept på XYZ som kanske är bra mycket bättre.
Det finns ju så många olika kombinationer, smaksättningar, tillagningssätt, märkesberoende (och storkok/småportioner, etc som inte kan skalas genom dividering/multiplikation). Jag som användare kan och vill välja utifrån kommentarer, betyg, bilder och egen bedömning.
Att hitta dubbletter automatiskt, är till skillnad från automatisering av receptreglerna i övrigt (vilket borde vara relativt enkelt för utvecklarna att fixa till) nog ganska knepigt.
Hur gör ni idag när det jobbas manuellt? Säg att det kommer in ett recept på kalops (som är unikt, gammelfarmors bästa som spöar Mannerströms stjärt flera gånger om :-) hur gör ni då? Läser igenom alla 61 träffarna eller flaggar som dubblett och så åker det ur databasen? Det är ju ett omänskligt arbete att söka dubletter, notera att jag anklagar ingen. Jag noterar bara att detta är ytterligare ett hinder utöver de snåriga reglerna man måste memorera för att kunna bidra till sajten.
Min poäng var bara: hellre två recept för mycket än ett för lite. Mer automatisering av matklubben och låt moderatorerna ta hand om "anmäl"-receptärenden, gör det lättare för oss användare att jamföra och anmäla recept istället.
Molgan3 januari 2013
Jag skulle vilja kunna "spara medlemmar" i t.ex min kokbok, dem man återkommer till för att man tycker om deras recept.
boz19653 januari 2013
Skrivet av maxxess den 3 jan 2013
...Hur gör ni idag när det jobbas manuellt? Säg att det kommer in ett recept på kalops (som är unikt, gammelfarmors bästa som spöar Mannerströms stjärt flera gånger om :-) hur gör ni då...
Om gammelfarmors kalopsrecept spöar Mannerströms dito lär det ju vara såpass stora skillnader i receptet både vad gäller ingredienser och tillvägagångssätt att det inte är en dubblett och borde således ha alla chanser i världen att bli godkänt. Eller trodde du kanske att vi går enbart efter namnet? ;)
boz19653 januari 2013
Skrivet av Molgan den 3 jan 2013
Jag skulle vilja kunna "spara medlemmar" i t.ex min kokbok, dem man återkommer till för att man tycker om deras recept.
Lägg till dem som vänner vet jag... :)
Linlock3 januari 2013
På nåt sätt tycker jag man ska motivera när man sätter stjärnor på recept och då tänker jag mest på när man sätter väldigt lågt betyg. Jag har flera gånger avstått från att laga mat som fått en stjärna och det är kanske synd eftersom för mig är det en himla skillnad om receptet inte funkar (maten blir bränd/rå med angivna tiden/tempen, sockerkakan blir inte färdig/smakar bakpulver mm) eller om någon random matlagare helt enkelt inte tyckte det var gott (för det kanske jag gör, smaken är som bekant delad(Y)) Ta bort stjärnsystemet helt kanske? Räcker kanske med kommentarer?
maxxess3 januari 2013
Skrivet av Mithrandir den 3 jan 2013
Skrivet av maxxess den 3 jan 2013
...Hur gör ni idag när det jobbas manuellt? Säg att det kommer in ett recept på kalops (som är unikt, gammelfarmors bästa som spöar Mannerströms stjärt flera gånger om :-) hur gör ni då...
Om gammelfarmors kalopsrecept spöar Mannerströms dito lär det ju vara såpass stora skillnader i receptet både vad gäller ingredienser och tillvägagångssätt att det inte är en dubblett och borde således ha alla chanser i världen att bli godkänt. Eller trodde du kanske att vi går enbart efter namnet? ;)
Det var ett kort svar..
Ni läser alltså igenom alla 61? Det låter ju helt omänskligt med en ständig kö med recept som skall granskas (mitt senaste kom igenom på 27 dagar).
boz19653 januari 2013
Skrivet av maxxess den 3 jan 2013
...Ni läser alltså igenom alla 61? Det låter ju helt omänskligt med en ständig kö med recept som skall granskas...
På samma sätt som vi kräver av de medlemmar som lägger in recept att först kontrollera att receptet inte redan finns med hjälp av sökfunktionen så använder vi oss såklart av densamma för att hitta eventuella dubbletter. Vi läser givetvis inte igenom alla träffar på enbart namnet utan kompletterar med ingredienser i funktionen "Förfina din sökning" och filtrerar därmed fram de recept som är relevanta. Kvar blir kanske ett par-tre recept som det är aktuellt att stämma av mot.
turboputte3 januari 2013
Vill kunna ta bort mina "skickade" meddelanden.
Gutis3 januari 2013
Att lägga in recept borde vara bra mycket enklare. Får felmeddelande om o om igen även om man gör rätt. Använder rätt bildformat men får besked om att man använder fel o automatiskt raderas då allt man skrivit!!! Mycket dåligt.
Molgan4 januari 2013
Skrivet av Mithrandir den 3 jan 2013
Skrivet av Molgan den 3 jan 2013
Jag skulle vilja kunna "spara medlemmar" i t.ex min kokbok, dem man återkommer till för att man tycker om deras recept.
Lägg till dem som vänner vet jag... :)[/quote
Jo, har gjort det med, kan nog inte förkara hur jag menar. Men jag förstår din tanke.
flabban4 januari 2013
Sökfunktionen givetvis. En annan sak är, att om man ex. spar lasagne, så lägger det sig i alfabetisk ordning. Heter den då "Anna´s lasagne" eller "Örjan`s lasagne" så lägger den sig ju först eller sist i kokboken (bland malet). Det vore ju bra om det stod: receptet följt av niknamnet. Hoppas ni förstår hur jag menar.
The_mama97mia4 januari 2013
Skrivet av flabban den 4 jan 2013
Sökfunktionen givetvis. En annan sak är, att om man ex. spar lasagne, så lägger det sig i alfabetisk ordning. Heter den då "Anna´s lasagne" eller "Örjan`s lasagne" så lägger den sig ju först eller sist i kokboken (bland malet). Det vore ju bra om det stod: receptet följt av niknamnet. Hoppas ni förstår hur jag menar.
Det var en smart tanke, man borde kunna ha Key words - eller taggar som i bloggar o så, men måste väl inbyggas i sökfunktion m.m.
För om jag fattar dig rätt Flabban så vill du ha sortering i din egen kokbok, man ska ju inte behöva ha en mapp för enbart lasagnerecept, men kanske vill spara under köttfärsrätter o då blir det som du skriver - Annas först o Örjans sist fast båda är lasagne.
När man lägger in recept har man ju möjlighet att välja bland (förutbestämda) nyckelord, men de är inte optimala. En översyn av kategorier och nyckelord vore bra.
Och jag vill inte ha mail när jag lägger in av mina egna recept i matsedeln....
Som så många andra tycker jag att sökfunktionen kan förbättras. Ett exempel jag har från min senaste sökning:
Jag sökte på "knäck i micro", sedan förfinade jag sökningen till "Grädde får inte finnas med". De förslag jag fick var Jordgubbstårta, Lasagne, någon omelett och så vidare. Ingen knäck alls..
Jag tog sedan bort "i micro", men behöll "Grädde får inte finnas med". Några få knäckrecept kom upp, men uppblandade med en massa maträtter och bakverk.
Själv har jag inga problem med "de stränga reglerna" gällande receptuppladdning, utan tycker att det är bra att de är rättstavade och ser någorlunda likadana ut.
Jag säger också sökfunktionen!!
Exempel: Sökte nyss på ett recept, där jag hade skrivit upp titeln exakt!! Inget kom upp! Sökte igen om jag skrivit något fel, fick ingen träff! Jag kom ihåg ett par ingredienser och tårta, DÅ kom det upp först!
(A)Jag vill kunna spara i SOPPA och MIDDAG
(A) Och jag vill kunna söka på vegan!!!! Eftersom växthuseffekten beror till största delan på djuruppfödningen!!!!!!!!!!!!!!
Skulle vilja att det kom en "blänkare" ibland. När man skriver ett svar till nån i en tråd, inte den som startat tråden, utan nån annan i diskussionen. Så att man vet om att någon tilltalat en. Annars kanske man inte går tillbaka till tråden. Hoppas jag kunde skriva tydligt nog vad jag menade.. ha ha
Avdelning för billig(student)mat.
(A)Jag vill kunna spara i SOPPA och MIDDAG
Det kan du göra också, det är bara att redigera vad som ska stå på innehållsförteckningen till din "kokbok". Det är enkelt! :)
Vi börjar närma oss 100.000 recept nu varav en stor procent av dessa är dubbletter. Tycker du verkligen inte att det är dags att sovra lite bland dessa? Hur många är intresserade av att få upp tio identiska recept när de söker på "lasagne"? Jag är det inte...
Som det är nu så får vi inte radera recept som är skrivna före 1/6 2008 oavsett anledning.
Jovisst finns det väl en del dubbletter i *gammalt data* (inte vårt fel), men jag vill inte att det blir som så att det finns ett och endast ett (eller flera lastgamla) recept på exempelvis:
kalops, köttbullar, gulaschsoppa, potatisgratäng, köttsoppa, äppelpaj osv, osv.
Jag vill inte heller att ett mindre bra recept på XYZ med låga betyg skall hindra någon från att lägga in ett nytt recept på XYZ som kanske är bra mycket bättre.
Det finns ju så många olika kombinationer, smaksättningar, tillagningssätt, märkesberoende (och storkok/småportioner, etc som inte kan skalas genom dividering/multiplikation). Jag som användare kan och vill välja utifrån kommentarer, betyg, bilder och egen bedömning.
Att hitta dubbletter automatiskt, är till skillnad från automatisering av receptreglerna i övrigt (vilket borde vara relativt enkelt för utvecklarna att fixa till) nog ganska knepigt.
Hur gör ni idag när det jobbas manuellt? Säg att det kommer in ett recept på kalops (som är unikt, gammelfarmors bästa som spöar Mannerströms stjärt flera gånger om :-) hur gör ni då? Läser igenom alla 61 träffarna eller flaggar som dubblett och så åker det ur databasen? Det är ju ett omänskligt arbete att söka dubletter, notera att jag anklagar ingen. Jag noterar bara att detta är ytterligare ett hinder utöver de snåriga reglerna man måste memorera för att kunna bidra till sajten.
Min poäng var bara: hellre två recept för mycket än ett för lite. Mer automatisering av matklubben och låt moderatorerna ta hand om "anmäl"-receptärenden, gör det lättare för oss användare att jamföra och anmäla recept istället.
Jag skulle vilja kunna "spara medlemmar" i t.ex min kokbok, dem man återkommer till för att man tycker om deras recept.
...Hur gör ni idag när det jobbas manuellt? Säg att det kommer in ett recept på kalops (som är unikt, gammelfarmors bästa som spöar Mannerströms stjärt flera gånger om :-) hur gör ni då...
Om gammelfarmors kalopsrecept spöar Mannerströms dito lär det ju vara såpass stora skillnader i receptet både vad gäller ingredienser och tillvägagångssätt att det inte är en dubblett och borde således ha alla chanser i världen att bli godkänt. Eller trodde du kanske att vi går enbart efter namnet? ;)
Jag skulle vilja kunna "spara medlemmar" i t.ex min kokbok, dem man återkommer till för att man tycker om deras recept.
Lägg till dem som vänner vet jag... :)
På nåt sätt tycker jag man ska motivera när man sätter stjärnor på recept och då tänker jag mest på när man sätter väldigt lågt betyg. Jag har flera gånger avstått från att laga mat som fått en stjärna och det är kanske synd eftersom för mig är det en himla skillnad om receptet inte funkar (maten blir bränd/rå med angivna tiden/tempen, sockerkakan blir inte färdig/smakar bakpulver mm) eller om någon random matlagare helt enkelt inte tyckte det var gott (för det kanske jag gör, smaken är som bekant delad(Y)) Ta bort stjärnsystemet helt kanske? Räcker kanske med kommentarer?
...Hur gör ni idag när det jobbas manuellt? Säg att det kommer in ett recept på kalops (som är unikt, gammelfarmors bästa som spöar Mannerströms stjärt flera gånger om :-) hur gör ni då...
Om gammelfarmors kalopsrecept spöar Mannerströms dito lär det ju vara såpass stora skillnader i receptet både vad gäller ingredienser och tillvägagångssätt att det inte är en dubblett och borde således ha alla chanser i världen att bli godkänt. Eller trodde du kanske att vi går enbart efter namnet? ;)
Det var ett kort svar..
Ni läser alltså igenom alla 61? Det låter ju helt omänskligt med en ständig kö med recept som skall granskas (mitt senaste kom igenom på 27 dagar).
...Ni läser alltså igenom alla 61? Det låter ju helt omänskligt med en ständig kö med recept som skall granskas...
På samma sätt som vi kräver av de medlemmar som lägger in recept att först kontrollera att receptet inte redan finns med hjälp av sökfunktionen så använder vi oss såklart av densamma för att hitta eventuella dubbletter. Vi läser givetvis inte igenom alla träffar på enbart namnet utan kompletterar med ingredienser i funktionen "Förfina din sökning" och filtrerar därmed fram de recept som är relevanta. Kvar blir kanske ett par-tre recept som det är aktuellt att stämma av mot.
Vill kunna ta bort mina "skickade" meddelanden.
Att lägga in recept borde vara bra mycket enklare. Får felmeddelande om o om igen även om man gör rätt. Använder rätt bildformat men får besked om att man använder fel o automatiskt raderas då allt man skrivit!!! Mycket dåligt.
Skrivet av Mithrandir den 3 jan 2013
Skrivet av Molgan den 3 jan 2013
Jag skulle vilja kunna "spara medlemmar" i t.ex min kokbok, dem man återkommer till för att man tycker om deras recept.
Lägg till dem som vänner vet jag... :)[/quote
Jo, har gjort det med, kan nog inte förkara hur jag menar. Men jag förstår din tanke.
Sökfunktionen givetvis. En annan sak är, att om man ex. spar lasagne, så lägger det sig i alfabetisk ordning. Heter den då "Anna´s lasagne" eller "Örjan`s lasagne" så lägger den sig ju först eller sist i kokboken (bland malet). Det vore ju bra om det stod: receptet följt av niknamnet. Hoppas ni förstår hur jag menar.
Sökfunktionen givetvis. En annan sak är, att om man ex. spar lasagne, så lägger det sig i alfabetisk ordning. Heter den då "Anna´s lasagne" eller "Örjan`s lasagne" så lägger den sig ju först eller sist i kokboken (bland malet). Det vore ju bra om det stod: receptet följt av niknamnet. Hoppas ni förstår hur jag menar.
Det var en smart tanke, man borde kunna ha Key words - eller taggar som i bloggar o så, men måste väl inbyggas i sökfunktion m.m.
För om jag fattar dig rätt Flabban så vill du ha sortering i din egen kokbok, man ska ju inte behöva ha en mapp för enbart lasagnerecept, men kanske vill spara under köttfärsrätter o då blir det som du skriver - Annas först o Örjans sist fast båda är lasagne.
När man lägger in recept har man ju möjlighet att välja bland (förutbestämda) nyckelord, men de är inte optimala. En översyn av kategorier och nyckelord vore bra.