Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostkyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta recept hittade jag i Hemmets Veckotidning för några år sedan. Det hade fått 1:a pris i en matlagningstävling och jag förstår varför!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i 2 halvor. Bryn delarna i en tjockbottnad gryta med lite matfett till de fått färg. Häll i vinet eller vattnet. Låt sjuda i 25 min.
  2. Ta upp kycklingen ur grytan. Vispa ur grytan med grädden och smula i buljongtärningen. Sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg i ost, kapris och kesella. Sjud 10 min. Lägg i kycklingen i grytan och strö på de hackade valnötterna. (Att rosta valnötterna i en torr stekpanna förhöjer smaken ytterliggare) Sjud ytterligare 5 min.
  4. Servera med ris eller pressad potatis med mycket persilja på.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 78maria 2 november 2009

    Tack för ett kanonrecept, supergott :) Full pott fån mig! Kram Mia.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.