Detta recept hittade jag i Hemmets Veckotidning för några år sedan. Det hade fått 1:a pris i en matlagningstävling och jag förstår varför!!!
Instruktioner
- Dela kycklingen i 2 halvor. Bryn delarna i en tjockbottnad gryta med lite matfett till de fått färg. Häll i vinet eller vattnet. Låt sjuda i 25 min.
- Ta upp kycklingen ur grytan. Vispa ur grytan med grädden och smula i buljongtärningen. Sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg i ost, kapris och kesella. Sjud 10 min.
Lägg i kycklingen i grytan och strö på de hackade valnötterna.
(Att rosta valnötterna i en torr stekpanna förhöjer smaken ytterliggare)
Sjud ytterligare 5 min.
- Servera med ris eller pressad potatis med mycket persilja på.
Publicerat den
24 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett kanonrecept, supergott :) Full pott fån mig! Kram Mia.