Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ägg- och risgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En bra rätt där allt finns i en enda ugnsform. Servera med sallad, rökt skinka och bröd.

Ingredienser

Instruktioner

Koka riset mjukt i lättsaltat vatten. Hårdkoka äggen. Skala och dela dem i halvor. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Späd med mjölken i omgångar till en slät sås. Blanda med creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg riset i en ugnsform. Fördela ägghalvorna och häll på såsen. Gratinera mitt i ugnen cirka 5 minuter till allt fått fin färg. Strö över hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.