Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärsbiffar med lingonbearnaise

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Smaksensation.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Till detta recept behövs lingonvinäger, se tidigare inlagt recept.
  2. Värm vatten och lös buljongtärningarna. Blanda med grädde, ströbröd, ägg och ev rom eller konjak. Låt svälla. Rör ner färs, salt och peppar.
  3. Forma färsen till 16 biffar och stek dem i smör 3-4 minuter på varje sida. Håll dem varma under lock.
  4. Smält smöret sakta på svag värme, dra det från plattan. Låt det stå så att bottensatsen sjunker till botten. Koka ihop vinäger, salt och peppar så att knappt hälften av vätskan återstår ca 2 msk. Sila över vätskan till en kastrull som sätts i vattenbad. Tillsätt ägggulorna i vinägerblandningen. Vispa tills det tjocknar. Ta kastrullen ur vattenbadet och vispa ner smöret i små portioner. Se till så att inte bottensatsen kommer med.
  5. Servera biffarna tillsammans med kokt eller pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lena4 22 mars 2011

    Låter spännande.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.