Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älggulasch med persilja och citron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mustig gryta som passar bra i höstmörkret.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i oljan till fin färg. Pudra över kummin och paprikapulver, stek hastigt.
  2. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och klyfta löken. Lägg all lök i grytan. Häll på tomatjuice, smulad buljongtärning och vatten. Låt grytan puttra ca 1 timme tills köttet är mört och lätt faller isär.
  3. Skär paprikorna i bitar och lägg i grytan när 5 minuter återstår. Salta och peppra.
  4. Hacka persiljan och riv citronskalet, strössla det över grytan vid servering. Servera med ett gott surdegsbröd och en klick yoghurt eller crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.