Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelbröd med nötter

 
Skriv ut

Ett gott bröd till sallader.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt olja, salt, honung, äpplen, nötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk i 30-60 minuter.
  2. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar och forma till ovala bröd. Lägg dem på en bakplåtsbeklädd plåt och låt jäsa i 20 min. Strö över lite mjöl och snitta med vass kniv.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 30 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.