Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeldessert x 3

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tre läckra små desserter i en.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sorbeten: Lägg gelantinbladet i kallt vatten. Koka upp vatten, socker och citronsaft. Skala, halvera, kärnaur och skär äpplena i små tärningar. Koka dem mjuka i sockerlagen ca 15 minuter under lock.
  2. Kör till mos i mixer eller matberedare. Lyft upp gelantinbladet och smält det i det varma moset. Låt kallna. Vispa upp äggvitan och blanda med äppelmoset. Kör i glassmaskin till sorbet. Ställ sedan sorbeten i frysen.
  3. Soppa: Koka upp vatten, socker och citronsaft. Halvera, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Koka äppeltärningarna med den urskrapade vaniljstången i sockerlagen ca 15 minuter tills äpplena är helt mjuka. Ta upp vaniljstången. Spara ca ½ dl äppeltärningar att lägga upp sorbeten på. Kör resten av äpplena i mixer eller matberedare till mos. Passera genom en trådsil. Kyl soppan.
  4. Tarte: Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegsplattan till 20x20 cm. Ta ut 4 cirklar med ett glas eller mått, ca 7 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Skala, halvera, kärna ur och skär mycket tunna skivor av äpplena. Varva dem på smördegsplattorna med florsocker. Grädda kitt i ugnen 15-20 minuter. Ta ut dem och strö på socker, öka värmen till grill. Sätt in plåten högt upp i ugnen någon minut så ytan får färg.
  6. Servering: Häll upp den kylda soppan i fyra glas. Fördela äppeltärningar i en liten cirkel på tallriken och lägg på en kula sorbet. Lägg de ljumma bakverken vid sidan av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.