Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeldessert med maräng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig höstdessert med smuldeg, äpplen och maräng på toppen, som blir extra festlig när den serveras i dessertglas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till smuldegen i en skål. Sprid ut degen på en plåt med bakpapper och grädda i ca 10 minuter tills smulorna är gyllenbruna. Låt svalna.
  2. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Fräs dem mjuka i smör tillsammans med honung och kanel. Tillsätt limesaften.
  3. Fördela smulorna i portionsglas eller formar. Lägg på äppelklyftorna.
  4. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Klicka eller spritsa över äpplena. Färgsätt i ugnen ett par minuter. Passa noga så att de inte bränns!
  5. Ugn 225°
  6. Tips! Desserten kan även göras i en stor form. Strö ut smulorna och lägg på äpplena. Toppa med maräng och färgsätt i ugnen. Muscovadosockret kan bytas ut mot vanligt strösocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.