En härlig höstdessert med smuldeg, äpplen och maräng på toppen, som blir extra festlig när den serveras i dessertglas.
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till smuldegen i en skål. Sprid ut degen på en plåt med bakpapper och grädda i ca 10 minuter tills smulorna är gyllenbruna. Låt svalna.
- Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Fräs dem mjuka i smör tillsammans med honung och kanel. Tillsätt limesaften.
- Fördela smulorna i portionsglas eller formar. Lägg på äppelklyftorna.
- Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Klicka eller spritsa över äpplena. Färgsätt i ugnen ett par minuter. Passa noga så att de inte bränns!
- Ugn 225°
- Tips!
Desserten kan även göras i en stor form. Strö ut smulorna och lägg på äpplena. Toppa med maräng och färgsätt i ugnen. Muscovadosockret kan bytas ut mot vanligt strösocker.
Publicerat den
31 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar