Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelfyllda kotletter med tranbär

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker allt-i-ett-rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form som rymmer alla kotletterna med olja.
  2. Lägg äpple och äppeljuice i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 2 minuter. Tillsätt paprika, lök, bacon, tranbär och mandel. Salta och peppra.
  3. Skär ett horisontellt snitt i kotletterna, ända in till benet, så att du får en ficka. Lägg ca 1 dl äppelfyllning i varje kotlett. Krydda på båda sidor med salt och peppar.
  4. Hetta upp oljan på medelhög värme i en stor stekpanna. Lägg i kotletterna och bryn dem 2-3 minuter på varje sida.
  5. Lägg kotletterna i den ugnsfasta formen. Häll 2 dl vatten i den varma stekpannan, fräs ur och häll sedan skyn över kotletterna. Lägg bönorna och överbliven fyllning runtom och täck med aluminiumfolie. Stek i ugnen ca 25 minuter tills kotletterna är genomstekta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.