En läcker allt-i-ett-rätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form som rymmer alla kotletterna med olja.
- Lägg äpple och äppeljuice i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 2 minuter. Tillsätt paprika, lök, bacon, tranbär och mandel. Salta och peppra.
- Skär ett horisontellt snitt i kotletterna, ända in till benet, så att du får en ficka. Lägg ca 1 dl äppelfyllning i varje kotlett. Krydda på båda sidor med salt och peppar.
- Hetta upp oljan på medelhög värme i en stor stekpanna. Lägg i kotletterna och bryn dem 2-3 minuter på varje sida.
- Lägg kotletterna i den ugnsfasta formen. Häll 2 dl vatten i den varma stekpannan, fräs ur och häll sedan skyn över kotletterna. Lägg bönorna och överbliven fyllning runtom och täck med aluminiumfolie. Stek i ugnen ca 25 minuter tills kotletterna är genomstekta.
Publicerat den
31 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar