Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj med hasselnötstäcke

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kaneldoftande äppelpaj med hasselnötter som serveras med en vaniljsås. Receptet är hämtat ur boken Lättlagade desserter. Ej provat själv

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva äpplena ganska tunt och lägg dem i en smord ugnsform, cirka 22 cm i diameter. Varva med en blandning av socker och kanel.
  3. Finhacka nötterna tillsammans med sockret i matberedare. Tillsätt smöret i bitar och kör till en smulig massa. Tillsätt äggen och kör till en smet. Bred den över äpplena.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.