Mycket enkelt att laga till mysig kväll eller som efterrätt vid middagsbjudning.
Instruktioner
- Skala och kärna ur äpplerna.
Skiva sedan dessa äpplen exempelvis i en matberedare.
Placera ut de skivade äpplena i en pajform och strö sedan på kanel efter önskad mängd.
- Smuldegen:
Mäta ut 125 g margarin och dela upp det i bitar och lägg ner i matberedare.
Tillsätt sedan de resterande ingredienserna och mixa ihop.
- Jag brukar bara blanda ihop smuldegen så att allt har blandats, alltså inte till det har blivit klumpar utan bara en snabb mixning så att alla ingredienser blandat till "smulor".
- Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 20-25 minuter, eller tills äpplerna är mjuka och pajen har fått en fin gyllenbrun färg.
- Servera gärna med glass eller vaniljvisp.
Publicerat den
17 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar