Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj med smuldeg

 
Skriv ut

Mycket enkelt att laga till mysig kväll eller som efterrätt vid middagsbjudning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplerna. Skiva sedan dessa äpplen exempelvis i en matberedare. Placera ut de skivade äpplena i en pajform och strö sedan på kanel efter önskad mängd.
  2. Smuldegen: Mäta ut 125 g margarin och dela upp det i bitar och lägg ner i matberedare. Tillsätt sedan de resterande ingredienserna och mixa ihop.
  3. Jag brukar bara blanda ihop smuldegen så att allt har blandats, alltså inte till det har blivit klumpar utan bara en snabb mixning så att alla ingredienser blandat till "smulor".
  4. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 20-25 minuter, eller tills äpplerna är mjuka och pajen har fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Servera gärna med glass eller vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.