Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpannkaka med karamelliserade äpplen och ljummen chokladsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Lyxig frukost, mellanmål eller efterrätt. Dessa pannkakor går åt i ett naffs, det kan jag lova! Pannkakssmeten får en frisk smak av rivet äpple och lätt knäckig ton av brynt smör. Välj gärna svenska äpplen med fin balans mellan syra och sötma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kanelsocker: Blanda socker och kanel i en liten skål.
  2. Pannkakor: Halvera och kärna ur äpplet. Riv det på den fina delen av rivjärnet. Vispa mjölet och halva mängden mjölk till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg, salt, socker och äpple. Låt smeten svälla i ca 10 minuter.
  3. Bryn smöret och häll det i smeten. Grädda tunna pannkakor av smeten i en stekpanna. Lägg pannkakorna på en tallrik med kanelsocker mellan varje pannkaka.
  4. Chokladsås: Blanda kakao, socker och vatten i en kastrull. Koka upp. Låt sjuda i ca 5 minuter, rör då och då.
  5. Karamelliserade äpplen: Kärna ur och skär äpplena i stora tärningar. Bryn smöret i ca 1 minut. Tillsätt sockret. Bryn tills äpplena fått gyllenbrun färg.
  6. Servera pannkakorna med karamelliserade äpplen och ljummen chokladsås. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.