Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelringar med kolasås

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Frasiga äppelringar som blir extra goda med hemgjord kolasås att ringla över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor.
  2. Kolasås: Blanda kakao, socker och vatten i en kastrull. Koka såsen på medelvärme till en simmig konsistens i ca 10 minuter. Tillsätt smöret under omrörning. Ta såsen från plattan när den fått en fyllig konsistens.
  3. Frityrsmet: Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt kolsyrat vatten och blanda till en smet.
  4. Värm oljan till 170-180 grader. Doppa äppelringarna i frityrsmeten och sänk ner några ringar i taget i oljan. Ta upp dem med en hålslev efter några minuter när frityrsmeten fått färg. Låt äppelringarna rinna av på hushållspapper.
  5. Pudra över florsocker och kanel och ringla kolasås över äppelringarna innan servering. Servera gärna med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.