En riktig höstdessert! Serveras med en kallvispad vaniljkräm. Valnötterna kan bytas ut mot andra nötter eller mandel.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta bort kärnhusen ur äpplena och skär äpplena i skivor. Lägg i en ugnsform. Skär kolorna i bitar och strö dem över äpplena.
- Lägg smör, valnötter, kanel, mjöl, socker och muscovadosocker i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en deg.
- Smula degen över äpplena som ett täcke. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna något.
- Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur den i en skål. Häll i grädde och socker. Vispa grädden. Vispa i äggulorna. Låt gärna krämen stå en stund i kylen innan den serveras till äppelkakan.
Publicerat den
11 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar