Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelsmulpaj med kola

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En riktig höstdessert! Serveras med en kallvispad vaniljkräm. Valnötterna kan bytas ut mot andra nötter eller mandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta bort kärnhusen ur äpplena och skär äpplena i skivor. Lägg i en ugnsform. Skär kolorna i bitar och strö dem över äpplena.
  3. Lägg smör, valnötter, kanel, mjöl, socker och muscovadosocker i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en deg.
  4. Smula degen över äpplena som ett täcke. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna något.
  5. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur den i en skål. Häll i grädde och socker. Vispa grädden. Vispa i äggulorna. Låt gärna krämen stå en stund i kylen innan den serveras till äppelkakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.