Fräscha smaker av äpple, lime och mynta gör den här sorbeten till en härligt uppfriskande dessert.
Instruktioner
- Häll sockret i en liten kastrull, tillsätt 1 dl vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 5 minuter till en lätt trögflytande sockerlag. Ta av sockerlagen från värmen och låt den svalna helt.
- Häll sockerlagen i en fryssäker form och blanda ner äpplejuice, färskpressad limesaft och hackad mynta. Ställ in i frysen och frys sorbeten i tre timmar. Ta ut formen varje halvtimma och rör om med en gaffel för att krossa stora iskristaller, tills blandningen är jämnt fryst.
- Vispa äggvitan till ett vitt fast skum. Vänd ner äggvitan i sorbeten och sätt in i frysen tills fryst. Skeda upp sorbeten i glas, garnera med myntablad.
Publicerat den
26 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar