- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En mycket läcker äppeltårta. Servera en klick grädde eller mjuk vaniljglass till så kan det inte bli godare. MUMS!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Klicka smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 min.
Vispa under tiden ihop crème fraiche, socker och ägg. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
- Ta ut kakan och häll på fyllingen. Stick ner äppelklyftorna. Grädda i ytterligare 30-35 min.
Låt kakan svalna. Sikta över lite florsocker.
- Vispa grädde och vaniljsocker och servera den vispade grädden till tårtan.
Publicerat den
28 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar