Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple- och valnötspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vad passar bättre i slutet av sommaren än en varm äppelpaj? Förnya den med valnötter och vitt vin!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en ugnsform med smör.
  2. Skala äpplena, ta bort kärnhuset och skiva dem tunt. Blanda äpplen, socker, citronsaft, vitt vin, hälften av valnötterna, kanel och russin. Lägg allt i ugnsformen.
  3. Gnid in smöret i mjölet tills blandningen liknar brödsmulor. Strö smuldegen jämnt över äpplena och strö resten av valnötterna ovanpå.
  4. Grädda i ca 30 minuter tills äpplena är mjuka och smuldegen har fått färg.
  5. Servera varm med vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.