Smörj en springform, 24 cm i diameter, med flytande margarin. Sätt ugnen på 175°.
Blanda samman råsocker, mjöl, kanel, kokosflingor och smör till strösslet. Ställ åt sidan. Skala, kärna ur och riv äpplena. Blanda i kanelen och ställ åt sidan.
Blanda matfett och strösocker i en skål och rör det lätt och luftigt med elvisp. Arbeta in äggen, ett i sänder. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
Bred ut hälften av smeten i den smorda formen. Lägg på de rivna äpplena och täck därefter med resten av smeten. Täck med kanelströsslet. Grädda mitt i ugnen i 70-80 minuter.
Serveras varm eller ljummen med lite lättvispad grädde
Alldeles underbart god, jag serverade vaniljvisp till och mina gäster åt för fullt och ville ha receptet... Kanon gott
Denna kaka passar diabetiker