Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpple- och kanelströsselkaka

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Jättesmarrig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en springform, 24 cm i diameter, med flytande margarin. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda samman råsocker, mjöl, kanel, kokosflingor och smör till strösslet. Ställ åt sidan. Skala, kärna ur och riv äpplena. Blanda i kanelen och ställ åt sidan.
  3. Blanda matfett och strösocker i en skål och rör det lätt och luftigt med elvisp. Arbeta in äggen, ett i sänder. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
  4. Bred ut hälften av smeten i den smorda formen. Lägg på de rivna äpplena och täck därefter med resten av smeten. Täck med kanelströsslet. Grädda mitt i ugnen i 70-80 minuter. Serveras varm eller ljummen med lite lättvispad grädde

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lilloo 24 juni 2008

    Alldeles underbart god, jag serverade vaniljvisp till och mina gäster åt för fullt och ville ha receptet... Kanon gott

  • eken21 26 februari 2012

    Denna kaka passar diabetiker

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.