Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ärtmix med bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt läcker blandning av två sorters ärter och bacon som smaksätts med mynta. Perfekt till grillat kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärterna. Så snart vattnet kokat upp igen, häll av vattnet, låt rinna av och ställ åt sidan. Skär bort överflödigt fett från baconet och klipp det i fina strimlor med hjälp av en sax.
  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Fräs lök och bacon cirka 2-3 minuter tills baconet är lätt brynt och löken börjat mjukna.
  3. Blanda ner sugar snap peas och fräs under omrörning cirka 5 minuter. Blanda ner de gröna ärterna och fräs cirka 1-2 minuter tills allt är genomvarmt.
  4. Strö över hackad mynta och krydda rikligt med svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.