Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ärtplättar med morotssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ärtiga och lättgjorda plättar med en touch av mynta. Du kan byta ut ärtorna mot gröna sojabönor som du hittar i frysdisken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa mjölk och mjöl till en jämn smet i en bunke. Vispa ner ägg och salt. Tillsätt ärtor och mynta och mixa med en stavmixer. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg och stek plättarna i smör till fin färg på båda sidor.
  2. Skala apelsinerna och skär i bitar. Blanda apelsinen med grovriven morot och riven ingefära. Smaka av med honung och salt.
  3. Servera morotssalladen till ärtplättarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.