Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz vitlöksdoftande gratäng.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Dålig planering i mina inköp gjorde att jag fick gräva lite i kyl och skafferi innan maten stod på bordet. Men skam den som ger sig! Det blev faktiskt en riktigt smarrig gratäng och snabbt gick det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén och skär den i cm-tjocka skivor. Krydda med salt och svartpeppar och bryn lätt i smör. Lägg köttet i en ugnsform. Skiva vitlöken och fräs den lätt i stekskyn. Fördela vitlöken över köttet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå köttet. Blanda samman kokosmjölk, krossade tomater och grädde. Häll blandningen över i formen och strö sist på den rivna osten. Sätt in formen i 225 ° ca 20 min.
  2. Servera risnudlar eller ris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.