Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med räkor och ägg

 
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

En god rätt till fuffébordet eller varför inte till en fredagskväll.

Ingredienser

Instruktioner

Tina räkorna. Hårdkoka äggen, spola dem i kallt vatten så de kallnar. Skala och grovhacka äggen. Sätt ugnen på 225 grader. Hetta upp fettet i en kastrull. Rör i mjöl och senap, späd med grädde eller mjölk. Koka upp under omrörning och låt sedan sjuda under lock några minuter. Smaka av med salt, peppar och basilika (curry) Lägg räkor och ägg i en liten smord ugnssäker form eller i portionsformar. Bred såsen över och strö på ost. Gratinera i ugnen 10 - 15 minuter, eller tills osten fått fin färg. Servera med rostat bröd

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.