Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med bönor och tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Bönor och tomat som gratäng

Ingredienser

Instruktioner

Koka bönorna i osaltat vatten 1½ timma. Låt dem rinna av. Värm löken mjuk i oljan. Tillsätt vitlök och fräa ytterligare ½ minut. Blanda i tomaterna och tryck sönder dem lite. Tillsätt tomnatpuré och krydda. Blanda i bönorna och häll allt i en smord ugnssäker form. Sås: Smält margarinet i en gryta, rör i mjölet och späd med mjölken. lite i taget under omrörning. Koka upp och låt sjuda 10 minuter, rör då och då. Blanda i parmesan och hälften av sojaosten, smaka av med salt, peppar och muskotblomma. Häll såsen över bönorna, strö öv er resten av osten och grädda i 175 graders ugnsvärme 15-20 minuter eller tills sojaosten smält men inte fått färg. Servera med någon grönsak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.