Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananas med grönpeppar och apelsinkaramell

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessert direkt från grillen serverad med vaniljglass, kan det bli mycket bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in ananasskivorna med grönpepparkorn på bägge sidor och strö socker på en sida. Lägg ananasskivorna med sockersidan neråt mitt på grillgallret. Grilla mitt på gallret i 6-7 minuter eller tills de fått färg.
  2. Under tiden gör man iordning apelsinkaramellen. Häll strösockret och apelsinskalet i en liten kastrull med 2 msk kallt vatten. Värm försiktigt tills sockret löst sig. Låt koka upp och koka i 4-5 minuter tills det fått en gyllenbrun karamellfärg. Ta kastrullen från pannan och rör ner apelsinsaft och grädde, ställ tillbaka på plattan och sjud försiktigt., rör tills det är slätt. Ställ åt sidan.
  3. Till serveringen lägger man upp ananasskivorna på tallrikar, lägger på vaniljglass och häller över den varma karamellen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.