Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananaskaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna kaka har jag inte provat men jag ska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 175º
  2. Täck botten på en rund form, ca 1,5 liter med bakplåtspapper. Smörj papperet och formens kanter.
  3. Låt anansen rinna av. Strö socker i botten på formen. Lägg ananasringar i sockret och cocktailbär i hålen.
  4. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder under omrörning.
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten växelvis med ananasjuicen. Klicka smeten över frukten i formen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Tag ut kakan och droppa lite ananasjuice över så att den blir saftig.
  7. Låt kallna i formen. Stjälp upp och servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.