- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Denna kaka har jag inte provat men jag ska.
Instruktioner
- Ugnstemperatur 175º
- Täck botten på en rund form, ca 1,5 liter med bakplåtspapper. Smörj papperet och formens kanter.
- Låt anansen rinna av. Strö socker i botten på formen. Lägg ananasringar i sockret och cocktailbär i hålen.
- Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder under omrörning.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten växelvis med ananasjuicen.
Klicka smeten över frukten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Tag ut kakan och droppa lite ananasjuice över så att den blir saftig.
- Låt kallna i formen.
Stjälp upp och servera med vispad grädde.
Publicerat den
21 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar