Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananaspaj

(17 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är dotterns favoritpaj, ingen aning var receptet kommer från men god är den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret. Blanda med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen. Grädda i 20-30 minuter. Låt svalna.
  2. Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (17)

  • minijeppe 29 mars 2008

    den här pajen äger!!!

  • susnie 9 augusti 2008

    Lätt att göra mjölkfri och fantastiskt gott: Smöret blev mjölkfritt margarin och creme fraichen byttes mot sour supreme. Kommer garanterat att dyka upp fler gånger på bordet här i norr.

  • annelieberggren 19 september 2008

    Den här pajen är helt underbar, jag fick smaka den hos min väninna. Och nu hittar jag rceptet :) Hon sa att med mango är jätte gott ochså....

  • GabriellaOrtega 1 december 2008

    Gjorde denna på jobbet (en aning modifierad då jag inte had i varken socker eller bakpulver samt mindre mängd smör i pajdegen och vatten istället och dessutom väldigt mycket ananas i fyllningen) och alla älskade den! Folk slogs om de sista smulorna! Ett väldigt bra och uppskattat recept!

  • marielotta 26 november 2009

    Mycket god paj som jag kommer att göra många fler gånger. Tänker dock halvera sockermängden...Tack för receptet.

  • sessa79 14 maj 2010

    jättegod.. mina vänner höll med :)

  • Jansingen 18 september 2010

    Så enkelt och sååå gott! Rekommenderas!

  • kantomen 23 oktober 2010

    Den här är kanon, den har jag gjort många gånger, alltid lika uppskattad!!

  • emma_lee 6 november 2010

    Min absoluta favorit, tack för ett bra recept!

  • Mysterious 3 januari 2011

    Mums, den absolut godaste pajen man kan göra och som uppskattas av alla:-) Har haft receptet i ägo i flera år, men vet inte heller vars den kommer ifrån. Antar att det är ett vandrande recept, då det är försvinnande gott:-) Går även bra att byta ut ananasen mot hallon, om man nu möjligen är allergisk mot ananas.

  • Elin_H 24 januari 2011

    verkligen jättegod!, men hur länge håller pajen tror du? :)

  • recepttorka 24 mars 2011

    underbart god tack för att du delar med dig :) En klar 5:a

  • Borchmo 23 april 2011

    Mycket god paj. Kommer att göras fler gånger!!

  • k_myhrberg 23 augusti 2011

    fy f*n vad god, skall göra den idag igen :)

  • tubenannette 18 november 2011

    Blev beroende av denna paj, inte en helg utan den.

  • lost_star 3 september 2012

    Denna pajen är sååå himmelskt god, vet ett fik som serverade denna paj i skåne :)

  • lenasj65 5 februari 2015

    sååå god!yammi yammi

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.