Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annorlunda nötkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Pröva denna, för den är annorlunda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemp: 175 grader Smörj och bröa en avlång form ca 2 liter. Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Mal bittermandel och sötmandel. Blanda mjöl, bakpulver, salt och mandel. Rör försiktigt ner blandningen, växelvis med gräddfilen, i smeten.
  2. Smält matfettet till fyllningen. Blanda samman farinsocker, kanel, mjöl och matfett. Hacka nötterna.Rör ned dem i blandningen. Det ska bli en smulig massa.
  3. Bred hälften av kaksmeten i formen. Fördela fyllningen på smeten och häll på resten av kaksmeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 45 - 50 minuter. Låt den svalna något i formen innan den vänds upp.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • linalackstrom 20 juni 2011

    Supergod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.