Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och sesamkyckling med pasta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

"Jättegott"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda apelsinjuice, sesamolja och vitpeppar. Låt kycklingen marinera i blandningen i ca 2 timmar.
  2. Smält sockret i en liten tjockbottnad kastrull tills det får färg. Tillsätt skal och saft från apelsinen samt vatten och kycklingfond. Koka ihop såsen 10-15 minuter. Smaka av med salt. Strö i redningen under vispning. Vispa i smöret strax innan servering.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tag upp kycklingstrimlorna ur marinaden och stek dem i smör och sesamolja ca 5 minuter. Strö över sesamfrön. Blanda den väl avrunna pastan med kyckling, sås och rucolasallad. Lägg upp på varma fat och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.