Baka i långpanna är praktiskt. Med olika sorters glasyr kan kakan lätt varieras.
Instruktioner
- Smörj och bröa en långpanna. Smält smöret.
- Borsta två apelsiner i varmt vatten och riv skalet. Pressa saften ur alla apelsinerna – det behövs sex deciliter apelsinjuice.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, apelsinskal och apelsinjuice. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det. Häll smeten i formen. Grädda i 175 grader i 15–20 minuter.
- Chokladglasyr: Smält smöret och blanda i florsocker och kakao. Tillsätt vattnet och rör tills smeten är kall. Vispa äggvitorna till fast skum och blanda ner dem. Bred glasyren över kakan och skär den i bitar.
- Med nougat: Hyvla nougaten med osthyvel över kakan medan den fortfarande är varm. När nougaten mjuknar av värmen, bred ut den till ett jämnt täcke över kakan. Skär i rutor när nougaten stelnat lite.
- Med kaffeglasyr: Blanda florsocker och kaffe till en jämn smet och bred den över kakan när den svalnat lite. Skär kakan i rutor.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar