Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinbitar

 
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Baka i långpanna är praktiskt. Med olika sorters glasyr kan kakan lätt varieras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en långpanna. Smält smöret.
  2. Borsta två apelsiner i varmt vatten och riv skalet. Pressa saften ur alla apelsinerna – det behövs sex deciliter apelsinjuice.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, apelsinskal och apelsinjuice. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det. Häll smeten i formen. Grädda i 175 grader i 15–20 minuter.
  4. Choklad­glasyr: Smält smöret och blanda i florsocker och kakao. Tillsätt vattnet och rör tills smeten är kall. Vispa äggvitorna till fast skum och blanda ner dem. Bred glasyren över kakan och skär den i bitar.
  5. Med nougat: Hyvla nougaten med osthyvel över kakan medan den fortfarande är varm. När nougaten mjuknar av värmen, bred ut den till ett jämnt täcke över kakan. Skär i rutor när nougaten stelnat lite.
  6. Med kaffeglasyr: Blanda florsocker och kaffe till en jämn smet och bred den över kakan när den svalnat lite. Skär kakan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.