Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinbullar

 
Skriv ut

Stora vetebullar med smak av härlig apelsin och kanel är en god och annorlunda variant av de traditionella kanelbullarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält matfettet i en kastrull eller mikrovågsugn. Tillsätt mjölk och apelsinjuice. Värm till fingervärme, 37°C.
  3. Häll lite av degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig.
  4. Tillsätt resten av degvätskan, salt, råsocker och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
  5. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant.
  6. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min på en rumsvarm och dragfri plats.
  7. Tag upp degen på mjölat bord. Knåda den smidig med resten av mjölet. Dela degen i 2 delar. Forma varje degdel till en rund bulle.
  8. Kavla ut bullarna till rektangulära plattor, ca 30x40 cm.
  9. Gör fyllningen: Blanda matfett, råsocker, apelsinskal och kanel. Bred fyllningen på degplattorna.
  10. Rulla plattorna från långsidan. Dela varje rulle i 14 bitar, ca 3 cm breda.
  11. Tryck med skaftet på en bordskniv i mitten av varje degbit så att en fördjupning bildas.
  12. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt demjäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 250°C.
  13. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  14. Grädda bullarna mitti ugnen ca 10 min. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.