Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullar med apelsin- och vitchoklad fyllning

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En klar fikafavorit är de saftiga apelsinbullarna med god fyllning. Gör gärna en dubbel sats eftersom bullarna tar slut snabbt! Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör ut jästen. Tillsätt smält smör och fiberhusk, låt svälla i 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen kraftigt. Låt jäsa i 1½ timme.
  2. Fyllning: Hacka chokladen, smält i vattenbad. Mixa smöret och pressa ner saften från apelsinen. Rör i det rivna skalet.
  3. Lägg degen i en spritspåse och tryck ut bullar i formar som du ställer i muffinsbleck. Låt jäsa ytterligare 1 timme.
  4. Lägg fyllningen i en spritspåse, tryck ett litet hål i varje bulle och tryck i lite fyllning, låt jäsa ytterligare i 15 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.