En klar fikafavorit är de saftiga apelsinbullarna med god fyllning. Gör gärna en dubbel sats eftersom bullarna tar slut snabbt!
Glutenfria.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör ut jästen. Tillsätt smält smör och fiberhusk, låt svälla i 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen kraftigt. Låt jäsa i 1½ timme.
- Fyllning:
Hacka chokladen, smält i vattenbad. Mixa smöret och pressa ner saften från apelsinen. Rör i det rivna skalet.
- Lägg degen i en spritspåse och tryck ut bullar i formar som du ställer i muffinsbleck. Låt jäsa ytterligare 1 timme.
- Lägg fyllningen i en spritspåse, tryck ett litet hål i varje bulle och tryck i lite fyllning, låt jäsa ytterligare i 15 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 8-10 minuter.
Publicerat den
25 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar