Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinbullar med nötter

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En riktig älsklingsbulle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna något. Smula ner jästen i en degbunke, häll i mjölken och lös jästen. Häll i resten av mjölken. Värm till fingervärme. Tillsätt sör och socker. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en sidig deg. Klicka ut den i aluminiumformar och låt jäsa under duk i en timme.
  2. Fyllning: Hacka 100 g hasselnötter fint. Blanda med marmeladen och häll i smöret.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Gör en grop i de jästa bullarna med tumen. Lägg drygt en tsk fyllning i varje grop.
  4. Pensla med ägg och strö på nöthacket. Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.